Paradoxul românesc: 6,5 miliarde de euro investiţii, zero kilometri de autostradă inauguraţi anul trecut

Raportat la PIB, România are cele mai mari cheltuieli de "investiţii" din UE, însă, paradoxal, cea mai slabă infrastructură, aceasta în condiţiile în care infrastructura este un factor-cheie de limitare a competitivităţii ţării noastre.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

România nu a inaugurat anul trecut niciun kilometru de autos­tradă deşi "investiţiile" au înghiţit 6,5 miliarde de euro, echivalentul a pes­te 1.000 km de autostradă la cel mai înalt standard de cost aprobat de guvern, relatează Ziarul Financiar.

Potrivit sursei citate, şase mii de proiecte de investiţii, în diferite stadii de execuţie, au înghiţit în ultimii ani, cu zecile de miliardele de lei. Astfel, în ultimii cinci ani, investiţiile publice au înghiţit 135 de miliarde de lei (30 de miliarde de euro), dar ei nu se văd aproape nicăieri: în perioada amintită, au fost daţi în folosinţă doar 200 km de autostradă, aceasta în condiţiile în care, potrivit experţilor Comisiei Europene, infrastructura este un factor-cheie de limitare a competitivităţii ţării noastre.

Cum se explică paradoxul investiţiilor de miliarde concretizate în realizări aproape irelal de mici? Potrivit lui Ion Lixandru, CEO al Romtrailer, vicepre­şe­dinte al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, problema este că sunt în derulare 6.000 de proiecte "de investiţii" şi toate, evident, mănâncă bani.

"Nu gestionăm două-trei proiecte mari, iar banii sunt împărţiţi în mii de locuri. În ultima vreme, primăriile pot să se împrumute pentru orice pentru «investiţii». Presa e plină: «A fost inaugurată cea mai frumoasă fântână cântătoare, de 1,3 milioane de euro». Iată unde se duc banii, pentru că şi fântâna cântătoare este tot investiţie! Ceea ce cerem noi este să vedem proiectele esenţiale la start, să vedem bugetele şi finalul execuţiei, să vedem autostrada care trece munţii şi pe cea care leagă Moldova de ţară, nu fântâni cântătoare. Avem nevoie de un proiect de ţară pe infrastructură. Banii trebuie să meargă în 2-3 proiecte, nu în 6.000", susţie Lixandru.

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie