Papahagi: Supralicitare populistă pre-electorală. În problema alocaţiei, PNL întrece în stupiditate PSD

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Cum alegerile parlamentare bat la uşă, vom putea observa cum partidele politice se întrec în populism, un bun exemplu care vesteşte această atitudine fiind dublarea alocaţiilor pentru copii, măsură propusă de liberali, susţine profesorul universitar Adrian Papahagi, membru al partidului M10.

"A început deja supralicitarea populistă pre-electorală: cine dă mai mult. În 2015-2016, partidele existente se vor întrece în populism. PSD şi PNL pentru a vedea cine guvernează, cele mici pentru a fi băgate în seamă. Se vor agita din nou temele naţionalist-autohtonist-izolaţioniste, cel mai uşor de vândut când nu ai altceva: frica de unguri, de imperialiştii colonialişti, de corporaţii. Anarhismul va avea şi el publicul său. Autoritarismul la fel: mulţi visează încă la execuţii pe stadioane şi politica mitralierei, chiar dacă nu îndrăznesc s-o spună", a afirmat Adrian Papahagi.

Excepţie de la regulă va face M10 care "va rezista ispitei de a avea un discurs populist sau resentimentar, fiindcă noi vorbim electoratului cu discernământ, care e dezgustat şi speriat, nu atras de populism."

"În chestiunea alocaţiei pentru copii, PNL întrece în populism şi stupiditate PSD. E mult mai corect să acorzi alocaţii relevante copiilor din familii sărace decât să risipeşti banii acordând tuturor copiilor 40 sau 80 lei/lună. Pentru o familie cu venituri medii şi peste medii, 40 sau 80 de lei sunt la fel de inutili.

În loc de alocaţii irelevante pentru clasa mijlocie, ar fi mult mai bine să se ofere copiilor din familii cu dificultăţi o masă caldă la şcoală în fiecare zi. Astfel, părinţii ar fi motivaţi să-i trimită la şcoală. Ar scădea abandonul şcolar şi s-ar rupe cercul vicios al lipsei de educaţie, din care se nasc sărăcia, violenţa familială şi celelalte ingrediente ale mizeriei morale şi materiale", a precizat Adrian Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne