Papahagi: Scutiţi-mă cu suveranităţi de carton! România e săracă, slab populată şi dezarmată

Pentru România este infinit mai bine să fie un stat federal în Statele Unite ale Europei decât un stat eşuat condus de o mafie, sau un stat destrămat şi invadat, a subliniat Adrian Papahagi.
Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

România nu are o suveranitate reală pentru că este o ţară săracă, slab populată şi dezarmată, singura ei garanţie a supravieţuirii fiind apartenenţa la Statele Unite ale Europei, a scris, pe contul său de Facebook, profesorul Adrian Papahagi, proaspăt retras din viaţa politică a "cetăţii".

"Indiferent de rezultatul referendumului Brexit, Europa are o singură soluţie: Statele Unite ale Europei, după modelul SUA. Scutiţi-mă cu suveranităţi de carton! România nu are suveranitate reală, fiindcă e săracă, slab populată şi dezarmată. Suveranitatea noastră a fost mereu garantată de Occident.

Anglia are suveranitate fiindcă e o insulă bogată, pe care n-a cucerit-o nimeni din 1066. (Dar habar n-am cât va mai dura UK în caz de Brexit, neagreat în Irlanda şi Scoţia). Noi n-am rezista nici o zi în faţa Rusiei. Nici falnicii polonezi, de altfel. Nici Germania. Chiar şi Franţa ar avea probleme. Să ne înţelegem: UE/SUE e în primul rând despre pace sau război", a comentat Adrian Papahagi.

În opinia profesorului universitar, pentru România, Statele Unite ale Europei este singura garanţie a supravieţuirii ca stat, a prosperităţii şi a păcii.

"Infinit mai bine stat federal în Statele Unite ale Europei decât stat eşuat condus de o mafie, sau stat destrămat şi invadat. Asta e realitatea, că vă place sau nu", a subliniat Adrian Papahagi.