Papahagi: România, infinit mai bună decât acum un sfert de veac, în ciuda corupţiei şi a marasmului tranziţiei

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

De fiecare dată când revine la Paris, Adrian Papahagi, profesorul care a pus umărul la fondarea partidelor PMP şi M10, măsoară distanţa enormă pe care a parcurs-o ţara noastră din 1990 până astăzi.

"Libertatea câştigată şi-a făcut efectul, discret şi difuz. O mână invizibilă a transformat lucrarea fiecăruia dintre noi în bine comun. România e infinit mai bună azi decât acum un sfert de veac, în ciuda corupţiei şi a marasmului tranziţiei.

Nu ştim să ne măsurăm norocul. Mulţi nu înţeleg că libertatea şi prosperitatea noastră (atâta cât este), se datorează unui aranjament politico-economico-militar al Occidentului. Care azi e, dar dacă nu suntem atenţi, mâine poate să nu mai fie", a scris Papahagi, pe contul său de Facebook,

NATO ne oferă securitate, însă, potrivit profesorului, creşterea economică a României se datorează Uniunii Europene, în contextul în care relaţia economică pe care o avem cu SUA este extrem de slabă.

"Nu fondurile europene, ci schimburile comerciale cu statele UE, investiţiile statelor UE în România, libertatea milioanelor de români de a munci în UE. Nu subestimez şi nu supraestimez nimic. Încerc să nu gândesc ideologic şi să nu creez antagonisme simpliste. Nu e UE vs SUA/NATO, ci şi.

Germania, Franţa sau Italia sunt, pentru noi, mai importante economic decât SUA, aşa cum SUA sunt mai importante strategic. Nu uitaţi că Dacia-Renault = 40% din exporturile RO", a remarcat Papahagi, proaspăt retras din politica de partid.

Fără Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, profesorul este de părere că România ar fi arătat acum precum Ucraina sau Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne