Papa Francisc, la Blaj, discurs în faţa a 100.000 de oameni. Şapte episcopi martiri ucişi de comunişti, beatificaţi

Papa Francisc
Papa Francisc (Mihut Savu / Epoch Times România)

În ultima zi a vizitei sale în România, Papa Francisc a oficiat duminică, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri care au murit în închisorile comuniste.

Potrivit Digi24, unii dintre cei şapte episcopi care sunt beatificaţi astăzi au murit în închisoare. Alţii, la spital, după ce ani la rând nu primiseră niciun fel de îngrijire medicală. Toţi au fost torturaţi în cele mai sinistre închisori comuniste: Gherla, Dej, Piteşti. Toţi au refuzat să renunţe la credinţă.

Papa Francisc a ţinut un discurs, în faţa a peste 100.000 de persoane, şi-a manifestat aprecierea pentru curajul celor şapte martiri şi a precizat, citat de hotnews.ro, că în aceste ţinuturi este cunoscută suferinţa oamenilor "atunci când greutatea ideologiei sau a regimului este mai puternică decât viaţa".

"Voi aţi suferit din cauza discursurilor şi acţiunilor bazate pe discreditare", a afirmat Papa Francisc, care i-a îndemnat pe oameni la luptă împotriva unor "noi ideologii ce, într-un mod subtil, încearcă să se impună şi să-i dezrădăcineze pe oameni din cele mai bogate tradiţii ale lor culturale şi religioase".

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne