Papa Francisc a fost în tinereţe portar la o discotecă

Papa Francisc a mărturisit, într-o întâlnire cu un grup de credincioşi reuniţi duminică în biserica San Cirillo Alessandrino dintr-un cartier muncitoresc din Roma, că în tinereţe a lucrat ca portar la o discotecă, notează miercuri ziarul spaniol El Mundo.

Osservatore Romano, ziarul Sfântului Scaun, s-a făcut ecoul acestui detaliu curios şi necunoscut până acum din biografia Papei, într-un articol publicat în ediţia sa de luni. Potrivit ziarului, Papa a admis în faţa unui grup de credincioşi că în tinereţe a lucrat ca portar la o discotecă şi a dat meditaţii la literatură şi că ambele experienţe profesionale l-au ajutat să înţeleagă cum îi poate apropia de Biserică pe cei care s-au îndepărtat de ea.

Se ştia deja că în tinereţea sa actualul Papă a spălat podele la o florărie şi că a făcut experimente într-un laborator de chimie, materia pe care a studiat-o. Ceea ce nu se ştia era că Papa Francisc a lucrat ca portar la o discotecă şi că a fost în tinereţe un 'om de ordine' care îi împiedica pe cei nepoftiţi să intre în local. Nu pare un loc de muncă potrivit unui viitor Suveran Pontif şi totuşi Bergoglio ne-a obişnuit cu lucruri care ies din tiparele obişnuite, continuă El Mundo.

Papa însuşi a fost cel care a dezvăluit această ocupaţie a sa din tinereţe şi care a subliniat că această experienţă îi foloseşte acum să-i apropie pe cei dezamăgiţi de Biserică. În timpul discuţiei cu grupul de credincioşi el a făcut aluzie şi la momentul în care şi-a descoperit adevărata vocaţie, după ce s-a spovedit unui preot pe care nici măcar nu-l cunoştea. A făcut chiar şi o glumă în acest sens, spunând că cei mai buni duhovnici sunt preoţii necunoscuţi sau cei surzi.

'Ipocrizia este un păcat grav', a continuat el serios, spunând că este importantă credibilitatea pentru a întoarce 'oile rătăcite'. Papa a povestit că atunci când s-a rugat la mormântul Sfântului Francisc, protectorul celor săraci, i-a cerut să-i dea 'harul simplităţii' pentru el şi pentru Biserică.

La fel de sincer şi de neconvenţional a fost şi răspunsul pe care i l-a dat unei femei care i-a povestit că o familie i-a spus să se roage pentru fiul lor, ce vrea să devină preot franciscan. ''Cum să mă rog pentru cineva care vrea să devină preot?'', l-a întrebat ea pe Papă. Înaltul Pontif, cu naturaleţea lui dezarmantă, i-a răspuns că trebuie să se roage pentru el, pentru ca 'novicele să găsească puterea şi voinţa necesară să poată merge pe această cale sau să aibă tăria să renunţe dacă îşi dă seama că nu aceasta este menirea sa în viaţă'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe