Papa avertizează în privinţa “alianţelor periculoase” dintre SUA şi Rusia

Papa Francisc a declarat că se teme că există alianţe foarte periculoase între anumite puteri care deţin puncte de vedere distorsionate asupra lumii, făcând referire la SUA, Rusia şi alte ţări.
Papa Francisc.
Papa Francisc. (Vincenzio Pinto/AFP/Getty Images)

Papa Francisc a declarat jurnalistului Eugenio Scalfari înaintea summitului G20 că este îngrijorat. “Îmi este teamă că există unele alianţe foarte periculoase între puteri care au o imagine deformată asupra lumii: America şi Rusia, China şi Coreean de Nord, Putin şi Assad în războiul din Siria”, a afirmat suveranul pontif.

Şi, a adăugat Papa, cea mai mare temere a sa este “pericolul imigraţiei”.

“Şi, după cum bine ştiţi, principala problemă în lumea de astăzi – care, din nefericire, este în creştere – este aceea a săracilor, a celor slabi şi a celor excluşi, în rândul cărora se află şi imigranţii”, a afirmat Papa Francisc.

“Pe de altă parte, există ţări unde majoritatea săracilor nu provin din fluxuri migratorii ci din dezastre sociale; alte ţări au puţini cetăţeni săraci, dar se tem de invazia imigranţilor”, a continuat el.

“Din acest motiv G20 mă îngrijorează: sunt afectaţi în principal imigranţi veniţi din toată lumea şi aceştia sunt afectaţi chiar şi mai mult odată cu trecerea timpului”.