Palmă pentru Tăriceanu. Verhofstadt va fi prezent la mitingul Alianţei USR PLUS

Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt
Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt (Getty Images)

Cunoscutul lider al grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, va fi prezent la mitingul Alianţei 2020 USR PLUS de pe 24 mai din Bucureşti.

Mitingul va fi organizat în Parcul Izvor, în intervalul orar 16.00 - 22.00 şi va fi deschis de un concert, urmând ca la ora 19.30 să înceapă discursurile preşedinţilor celor două partide, Dan Barna şi Dacian Cioloş, şi ale candidaţilor la europarlamentare.

“Campania noastră electorală a însemnat multă muncă. Am început cu strângerea semnăturilor, pe bune, şi am primit încrederea a peste 500.000 dintre români. Apoi a urmat caravana victoriei prin toată ţara, candidaţii noştri, membrii filialelor celor două partide şi mulţi voluntari au străbătut România de la nord la sud şi de la est la vest, în toate marile oraşe dar şi satele îndepărtate. Acum tragem linie şi organizăm ultimul miting electoral în Bucureşti. Îi aşteptăm pe bucureşteni alături de noi pentru a ne bucura împreună de ultimele zile de campanie, urmând ca apoi două zile mai târziu să ne vedem la vot”, transmite preşedintele USR Dan Barna, co-preşedintele Alianţei 2020 USR PLUS.

Alianţa 2020 USR PLUS mai anunţă că mitingul său va fi diferit faţă de mitingurile clasice ale vechilor partide politice, cei prezenţi vor putea sta pe iarbă sau vor putea juca badminton cu candidaţii pentru PE.

“Încheiem împreună o campanie grea, onestă şi intensă, în care am stat în fiecare zi în stradă, la metrou, în parcuri, la dezbateri sau la conferinţe. Mitingul de vineri e ultima şansă înainte de alegeri să le arătăm românilor că suntem mulţi cei care vrem o schimbare adevărată. Sunt milioane de oameni muncitori, cinstiţi, care îşi iubesc ţara, care nu vor să plece de aici, dar care s-au săturat de hoţia din politică românească. Haideţi să le arătăm că nu sunt singuri şi că România mai are o speranţă. Pe 24 mai ne strângem toţi cei care nu ne-am pierdut speranţa”, conchide preşedintele PLUS Dacian Cioloş, co-preşedintele Alianţei 2020 USR PLUS.

Reamintim că în prezent din grupul ALDE european face parte partidul lui Tăriceanu. Însă în grup se vorbeşte tot mai apăsat despre excluderea formaţiunii conduse de preşedintele Senatului. Motivul? Modificările legislaţiei în materie de Justiţie, modificări văzute ca un atac la adresa democraţiei şi a statului de drept. De altfel, Tăriceanu a fost avertizat în repetate rânduri că îl paşte excluderea dacă nu repectă statul de drept şi nu acţionează în consecinţă. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.