Paleologu: Majorarea salariilor deputaţilor fără reducerea numărului lor la 300, o măgărie fără seamăn

Theodor Paleologu
Theodor Paleologu (Mihut Savu / Epoch Times)

Ar fi "o măgărie fără seamăn" majorarea salariilor deputaţilor, fără o reducere a numărului lor la 300, aşa cum a decis poporul prin referendum, a declarat, la RFI, deputatul Theodor Paleologu.

"E total deplasată această discuţie. Am putea, într-adevăr, discuta despre creşterea salariilor deputaţilor, dacă ei ar fi 300, aşa cum ne-a cerut poporul român. Eu nu invoc adesea voinţa poporului român, dar de data asta chiar e cazul să o facem. Adică este inadmisibil! Menţinem Parlamentul la un număr mult prea mare de deputaţi şi în plus de asta, vrem să ne şi mărim salariile, să le dublăm. Este absolut inacceptabil!.

Eu ştiu că o indemnizaţie de deputat român este mult mai mică decât o indemnizaţie de deputat francez. În Franţa, de exemplu, lumea e mirată să afle că eu am un salariu atât de mic. Dar să fim oneşti, chiar nu merită mai mult parlamentarii români şi chiar şi aşa mi se pare că-i cam mult, pentru cât de puţin fac", a declarat Theodor Paleologu.

Deputatul consideră că se poate avea în vedere, eventual, o creştere a indemnizaţiilor deputaţilor, dar cu condiţia ca numărul lor să fie redus la 300, "aşa cum ne-a cerut referendumul pe care îl avem cu toţii în amintire", "dacă nu se satisface această condiţie, este o măgărie fără seamăn".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne