Paleologu: Mă mir că un partid cu apucături bolşevice precum PSD nu l-a dat încă afară pe Chirică

Exclus din PNL după ce a criticat conducerea partidului, Paleologu îşi exprimă surprinderea că "bolşevicul" PSD nu l-a exclus pe primarul Iaşului, autor al unor critici incendiare la adresa lui Dragnea.
Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Toader Paleologu
Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Toader Paleologu (Epoch Times România)

Bine ar fi ca oamenii cu scaun la cap din PSD să îşi dea seama că primarul Iaşului - care, reamintim, a criticat politica pumnului de fier dusă de Dragnea - are dreptate, a opinat, pe Facebook, liberalul "disident" Theodor Paleologu, exprimându-şi speranţa că Mihai Chirică nu va fi dat afară din PSD.

"Mă mir că un partid cu apucături bolşevice precum PSD nu l-a dat încă afară pe Mihai Chirică. Şi sper în continuare să nu se întâmple aşa ceva, pentru că importantă este schimbarea din interior a partidului de guvernămînt, care a cîştigat incontestabil ultimele alegeri", scrie Paleologu pe contul său de Facebook.

Theodor Paleologu reaminteşte că el a fost exclus din PNL "pentru mult mai puţin" după ce dezastrul de la alegerile locale din Bucureşti confirmase "cu vîrf şi îndesat" justeţea analizelor sale.

"Bine ar fi ca oamenii cu scaun la cap din PSD să-şi dea seama că primarul Iaşului are dreptate şi că tot ce spune el este spre binele partidului. Desigur, în partide - şi mai cu seamă la vîrf - oamenii delirează colectiv, dar îmi doresc pentru binele ţării ca partidul cu 45% să se dovedească pînă la urmă mai raţional decît partidul cu 20%", adaugă liberalul.

Reamintim că Paleologu a fost exclus din PNL după ce a criticat modul în care conducerea partidului a gestionat campania pentru alegerile locale în Bucureşti, acuzându-i pe liderii formaţiunii că au dat Capitala PSD şi Gabrielei Firea.

Revenind la Chirică, autor al unor declaraţii extrem de critice la adresa politicii duse de Liviu Dragnea în partid, situaţia acestuia este mult diferită de cazul Paleologu. Deşi primarul a fost înfierat viguros de Codrin Ştefănescu şi alţii, excluderea sa ar fi o mişcare extrem de riscantă pentru PSD.

Pe lângă faptul că un atfel de demers ar întări imaginea de partid bolşevic, cum spune Paleologu, a PSD-ului, lucru deloc convenabil pentru partid, epuararea edilului, în contextul în care sute de mii de oameni au sancţionat în stradă derapajele PSD, ar fi cât se poate periculoasă, riscând să amplifice indignarea protestatarilor. Mai mult, primarul e susţinut de organizaţia Iaşi (unde partidul ar fi scăzut dramatic în sondaje), ori PSD nu-şi poate permite să piardă influenţa asupra oraşului inimă a Moldovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne