Paleologu: De fiecare dată când Viorica Dăncilă deschide gura, îţi crapă obrazul de ruşine

România n-a avut niciodată din 1990 un premier precum Dăncilă, susţine Theodor Paleologu, care atenţionează însă, că, dacă prin alegeri se ajunge la aşa ceva, înseamnă că ceva e defect cu regimul nostru democratic.
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu (Mihut Savu / Epoch Times)

"Guvernul Dăncilă sau mai exact persoana doamnei Dăncilă este o ruşine naţională", susţine fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, într-un interviu acordat RFI.

În contextul în care mai toată lumea se plânge de inadecvarea Vioricăi Dăncilă, care face gafă după gafă, din nefericire, inclusiv în timpul întâlnirilor la nivel înalt, Paleologu reaminteşte că de fapt „clasa politică este oglinda societăţii."

"Probabil că Viorica Dăncilă e reprezentativă pentru un anumit nivel de incultură în societatea românească şi la urma urmei, cred că mulţi îşi spun: dacă o asemenea persoană a putut ajunge prim-ministru, pot fi şi eu. Pe unii poate-i face să se simtă bine o asemenea persoană (...). Dar nu e vorba numai de doamna Dăncilă, e vorba şi de Carmen Dan şi de ministrul Educaţiei”.

Potrivit lui Paleologu, „în halul ăsta n-a mai fost nici un prim-ministru din 1990 încoace. Au fost prim-miniştri proşti sau mă rog, nocivi prin acţiunea lor, dar aici e vorba de o inepţie dusă la paroxism. De fiecare dată când deschide gura, îţi crapă obrazul de ruşine că eşti cetăţean al acestei ţări şi că în ultimă instanţă a fost desemnată democratic, este expresia democraţiei (...). Dacă prin alegeri se ajunge la aşa ceva, înseamnă că ceva e defect cu regimul nostru democratic.”

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne