Paleologu, audiat în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2012

Theodor Paleologu
Theodor Paleologu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, s-a prezentat vineri, la sediul DNA din Capitală, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2012, informaeză Agerpres.

"Am fost invitat în calitate de martor într-o chestiune în care nu am informaţii şi anume finanţarea campaniei de la localele din 2012. Este vorba de campania mea la Sectorul 1 pentru primărie. Am spus că nu am avut niciun fel de tangenţă cu finanţarea campaniei, nici nu ştiu cine a fost mandatarul financiar. Nu mi-a fost comunicată nicio suspiciune, ci doar am fost întrebat ce ştiu şi am spus ce ştiu", a declarat Paleologu.

Întrebat dacă se poate ca un politician să nu ştie cine anume i-a finanţat campania electorală, fostul ministru a replicat:

"Evident că da. Eu niciodată, în afară de campania mea din 2016, de anul trecut, în care am semnat personal toate ordinele de plată, nu este o chestiune în care m-am implicat, niciodată, în niciuna dintre campanii. (...) Este responsabilitatea mandatarului financiar şi a organizaţiei de partid locale, care se ocupă de campanie. (...) Măsura cea mai sigură de precauţie este candidatura independentă din 2016. Atunci pot da socoteală de fiecare leu pe care l-am cheltuit".

Legat de o posibilă finanţare nelegală a unor colegi de partid, Paleologu a afirmat că este "la mintea cocoşului" că ceva nu este în regulă cu finanţările campaniilor electorale.

"Bănuiesc că da, (...) ţineţi minte cum erau campaniile înainte de 2016, cum erau mesh-uri pe câte un bloc întreg sau afişe imense pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, nici măcar în America nu am văzut asemenea orgie de propagandă electorală. Deci, este la mintea cocoşului că ceva nu este în regulă. Este clar lucrul ăsta", a punctat Paleologu.

Fostul ministru a dezvăluit că este vorba despre dosarul în care e vizată Elena Udrea.

"Este vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu ştiu precis cine şi ce a finanţat. În mod normal e Organizaţia sectorului 1, dar PDL în Bucureşti era organizat în filiale de sector plus organizaţia pe Capitală. (...) Cred că se investighează cultura finanţărilor ciudate ale tuturor partidelor, pentru că este evident că până la ultima rundă de alegeri a fost o imensă problemă legată de costurile campaniilor electorale şi este o problemă pe care, dacă aveţi memorie bună, eu am semnalat-o încă din 2008", a precizat Paleologu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne