Pactul de non-agresiune UNPR-PSD devine istorie. Şase deputaţi migrează la PSD

Cu liderul suprem pus sub urmărire penală, UNPR-ul prezintă "o hemoragie" de parlamentari. Şase deputaţi părăsesc corabia generalului pentru a se îndrepta către PSD.
Liliana Minca
Liliana Minca (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Şase deputaţi de la UNPR-ul rămas fără Gabriel Oprea au anunţat conducerea Camerei Deputaţilor că vor să se înscrie în grupul social-democrat, relatează stiripesurse.ro.

Cei şase deputaţi sunt: Liliana Mincă, Ştefan Dâlcă, Adrian Diaconu, Liviu Codirlă, Tudor Ciuhodaru şi Ion Pîrgaru.

Reamintim că acum două zile preşedintele interimar al UNPR Neculai Onţanu a acuzat că, atât la nivel central cât şi judeţean, au existat declaraţii neprietenoase la adresa progresiştilor şi s-a încercat "preluarea" unor parlamentari. În acest context, Onţanu a declarat că partidul său ar putea vota legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, încălcând astfel promisiunea făcută de fostul şef al UNPR, Gabriel Oprea, lui Liviu Dragnea.

"Au avut loc în plan judeţean şi central anumite declaraţii neprietenoase cu privire la atitudinea faţă de UNPR, iar unele organizaţii judeţene, unii colegi, au anunţat că nu excludem această posibilitate, de a susţine şi o lege care să presupună votul în două tururi.

Nu am luat însă o hotărâre, dar sperăm că protocolul încheiat cu PSD, şi pe care îl susţinem în continuare, să se desfăşoare în bune condiţii, de amiciţie, nu de confruntare.

Ne-am micşorat încrederea vizavi de declaraţiile domnului Dragnea, total incorecte, pe care cred că şi dl. Dragnea le regretă, aceea de a încerca să preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar al UNPR nu pleacă la PSD, toţi rămân în cadrul UNPR", a declarat Onţanu, citat de stiripesurse.ro.

Amintim în context că la o zi după ce parlamentarii au votat pentru ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea, pus sub acuzare în dosarul Girofarul, PSD şi UNPR au semnat un protocol de colaborare pentru alegerilor locale. În schimbul susţinerii alegerilor într-un sigur tur de scrutin - ceea ce ar permite PSD-ului să-şi menţină supremaţia în teritoriu - UNPR-ului i s-au promis participare pe liste comune la alegerile parlamentare şi colaborări la alegerile locale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne