Pacificatorii moldoveni au defilat la Kiev de Ziua Independenţei Ucrainei

La parada din Ucraina, militarii Armatei Naţionale au mărşăluit pe Maidan, alături de opt ţări NATO şi Georgia. Poporul ucrainean a primit multe mesaje de felicitare inclusiv de încurajare pentru a rezista în faţa Rusiei.
Pacificatorii Armatei Naţionale a R. Moldova pe piaţa din Kiev
Pacificatorii Armatei Naţionale a R. Moldova pe piaţa din Kiev (army.md)

Militarii Armatei Naţionale a Republicii Moldova au defilat joi pe Bulevardul Khreshchatyk din Kiev, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei. La eveniment a fost prezent şi viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura.

Formaţia de militari, constituită din 29 de ofiţeri şi subofiţeri ai Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, a fost condusă de maiorul Ianăc Deli, iar drapelul de stat a fost purtat de sergentul Igor Cricicovschi.

La parada militară de la Kiev din acest an au participat 4.500 militari ucraineni şi 231 militari din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Canada, Estonia, Georgia, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Polonia, România şi Statele Unite ale Americii.

De menţionat că mai multe personalităţi au ţinut să felicite Ucraina cu prilejul proclamării Independenţei.

Astfel, preşedintele Parlamentului Andrian Candu i-a transmis omologului său ucrainean, Andriy Parubiy, dar şi întregului popor ucrainean sincere felicitări, urări de bunăstare şi pace cu ocazia celebrării a 26 de ani de la proclamarea independenţei Ucrainei.

Analistul român de politică externă, fost consilier prezidenţial, Iulian Chifu, a urat Ucrainei ”La Mulţi ani” şi i-a dorit mult curaj pentru a rezista în faţa Rusiei şi a apăra Europa în Est.

Notabil este faptul că Statele Unite îşi menţin ferm angajamentul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei şi doresc întărirea parteneriatului strategic în domeniul apărării - este mesajul pe care secretarul apărării Jim Mattis îl transmite liderilor de la Kiev de Ziua Independenţei Ucrainei. El se întâlneşte azi cu aceştia, în prima vizită din ultimii 10 ani a unui secretar american al Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe