Pacificator moldovean din KFOR – locul II la DANCON March

Militarul moldovean care s-a clasat pe locul doi în competiţia DANCON March a mers 27 de km în 2 ore 53 de minute, ducând în spate rucsacul de 10 kg.
Militar moldovean participant la competiţia Dancon March
Militar moldovean participant la competiţia Dancon March (facebook.com/kfor dancon march)

Militarii Armatei Naţionale din Republica Moldova detaşaţi în misiunea KFOR au participat recent la acţiunea DANCON March (Danish Contingency), organizată de militarii din Danemarca unde ofiţeri şi subofiţeri moldoveni, alături de colegii lor din 33 de contingente participante la operaţiune, au parcurs distanţa de 25 de km, în localitatea Novo Selo, Kosovo, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de 10 kg şi, respectiv, 24 kg unii ocupând şi locuri fruntaşe.

Astfel, potrivit Ministerului Apărării, pacificatorul moldovean – sergentul major Daniel Ciornea – a reuşit să se claseze pe locul II în competiţie. Militarul a mers 27 de km în 2 ore şi 53 de minute, ducând în spate rucsacul de 10 kg. Un alt militar moldovean – sergentul major Cristian Miron – a parcurs distanţa respectivă în 3 ore 28 minute, obţinând locul 8 în clasament.

DANCON March a devenit o tradiţie a armatei daneze, datând din 1972. Potrivit regulamentului, participanţii achită o taxă simbolică de 20 de euro. Banii colectaţi sunt donaţi unor instituţii locale. Până în prezent, marşul a avut loc în Bosnia, Kosovo, Irak, Afganistan, precum şi în alte ţări în care armata daneză a detaşat trupe. Pacificatorii Armatei Naţionale a R. Moldova, detaşaţi în misiunea KFOR, participă la DANCON March începând cu anul 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe