Pacepa: Fabrica de medicamente din Iaşi a fost construită după un proiect furat din RFG

Fostul şef al Spionajului Românesc între 1968 şi 1978, Ion Mihai Pacepa, afirmă în presa americană că fabrica de medicamente din Iaşi, actuala Antibiotice, a fost construită după un proiect furat de comunişti din Republica Federală Germană.

În publicaţia cu orientare conservatoare American Thinker, Pacepa spune că furtul de tehnologie s-a produs spre sfârşitul anilor '50, însă, din cauza piedicilor de natură birocratică, a fost nevoie de zece ani pentru ca fabrica de penicilină din Iaşi să primească aprobare şi să înceapă să funcţioneze.

Articolul semnat de Pacepa se referă, în principal, la controversata reformă a Sănătăţii din SUA. În acest context, fostul şef al Spionajului Românesc le recomandă politicienilor americani să vizioneze filmul românesc "Moartea domnului Lăzărescu", drept temă de meditaţie asupra unui sistem sanitar în care funcţionează principiul "fiecare pentru el". Povestea din această peliculă, explică Pacepa, este a unui om care are ghinionul să îmbătrânească într-o ţară unde, chiar şi la 20 de ani de la împuşcarea ultimului său dictator comunist, se păstrează birocraţia unui sistem sanitar de coşmar.