(P) Istoria pariurilor sportive

Pariurile sportive reprezintă cea mai veche formă de jocuri de noroc din lume. La început, a fost pur şi simplu o activitate de petrecere a timpului liber. În prezent, vorbim despre o afacere de milioane de euro.
pariuri sportive
pariuri sportive (pariuri sportive)

Originea şi Evoluţia pariurilor sportive

Istoria pariurilor sportive nu reprezintă o chestiune nouă. Originea pariurilor se află în Grecia Antică. În Grecia s-au organizat primele pariuri din istorie, cu mai mult de două mii de ani în urmă. Grecii erau cunoscuţi ca mari iubitori ai sportului şi ai evenimentelor sportive precum Jocurile Olimpice, unde profitau de ocazie şi pariau pe competiţiile lor preferate. În acea perioadă, cetăţenii pariau pe diferite sporturi, pentru a se distra.

După ce au devenit populare în Grecia Antică, pariurile i-au atras şi pe cei din Imperiul Roman. Romanii au adoptat rapid acest obicei al grecilor şi l-au transformat într-o afacere reală. Romanii au pariat foarte mult pe luptele de gladiatori. Dar, după sfârşitul epocii romane, acest obicei a supravieţuit şi a fost adoptat de regatele medievale timpurii. Oamenii pariau pe luptele de gladiatori şi cursele cu care de luptă. Cursa cu care de luptă a fost unul dintre cele mai populare sporturi din Grecia Antică, Imperiul Roman şi Imperiul Bizantin.

În Evul Mediu, câţiva conducători europeni au încercat să interzică pariurile sportive, dar, în ciuda măsurilor luate, pariurile au persistat şi au continuat să aibă loc clandestin. Acest obicei a devenit deosebit de popular în Anglia, cei pasionaţi de pariuri pariind foarte mult pe cursele de cai. În cele din urmă, coloniştii englezi au dus pariurile sportive în SUA, unde s-au răspândit rapid şi au devenit una dintre cele mai populare distracţii pentru foarte mulţi oameni. Astăzi, totuşi, această activitate este legală doar în unele state americane.

Pariurile sportive sunt realizate de oameni din întreaga lume, dar cele mai populare sunt în Europa, unde au o lungă tradiţie şi reprezintă o activitate legală în majoritatea statelor. În prezent, această activitate s-a transformat într-o mare afacere, fiind o sursă de venit pentru casele de pariuri şi pariori.

Pariuri sportive online

Pariurile sportive online a reprezentat o şansă extraordinară pentru pasionaţii de pariuri. În Statele Unite şi Canada au fost create case de pariuri online pentru a oferi celor dornici să parieze posibilitatea de a paria online, din confortul casei sau de oriunde au conexiune la Internet.

Pariurile sportive au cunoscut un boom masiv după ce a fost inventat şi introdus Internetul. Posibilitatea de a putea plasa pariuri direct de acasă, i-a determinat pe mulţi jucători să-şi dorească să joace mai activ. Înainte de era Internetului, pariorii erau nevoiţi să meargă la o casă de pariuri offline pentru a-şi plasa pariul, dar lucrurile s-au schimbat radical odată cu apariţia sa.

Cel mai mare avantaj al pariurilor online este acela că oferă pariorilor şansa de a lua decizii rapide care le pot asigura profituri uriaşe dacă pariază bine, datorită urmăririi live a rezultatelor. Acest tip de pariu este cunoscut sub numele de pariu live, şi a devenit unul dintre pariurile favorite ale celor care pariază.

Un alt aspect al pariurilor sportive online este posibilitatea de a plasa pariuri practic pe toate tipurile de sport de pe planetă şi în toate ţările care există. Ceea ce nu este încă posibil este parierea şi pe alt gen de evenimente nu doar sportive.

Casele de pariuri oferă, de asemenea, stimulente gratuite pentru jucătorii care aleg să se înscrie şi să depună bani în contul lor. Acestea se numesc bonusuri de pariuri sportive online şi pot chiar să vă dubleze banii iniţiali investiţi, dacă pariorii decid să se înscrie pe paginile principale de pariuri sportive internaţionale.

Pariurile sportive au o lungă istorie în spatele lor şi putem fi siguri că multe alte generaţii se vor bucura de această activitate. De fapt, putem spune că atâta timp cât pe planetă există evenimente sportive, vor fi şi pariuri sportive, iar pe Pământ vor exista întotdeauna fiinţe umane care vor organiza concursuri sportive.

Pentru a obţine mai multe informaţii despre pariurile sportive plasate la case de pariuri online, despre cum funcţionează, cum se pariază corect sau în ce cazinouri online merită intrat, este indicat să intraţi pe site-uri care oferă informaţii utile despre jocurile de noroc.