(P) Iată ce aparate fitness ai putea folosi în confortul locuinţei tale

Parcursul sedentar pe care îl impune viaţa de zi cu zi a prezentului poate fi întrerupt numai cu ajutorul activităţilor sportive. Aşadar, tot mai multe persoane aleg să alerge în aer liber, să facă plimbări dese cu bicicleta sau să deschidă un abonament la una din sălile de fitness din apropierea serviciului sau locuinţei.
sport-mag.ro
sport-mag.ro

Din păcate, aceste variante cer sacrificii destul de mari, nefiind cele mai eficiente sau comode: activităţile desfăşurate afară depind foarte mult de condiţiile meteo, sălile de sport sunt supraaglomerate în majoritatea orelor de program, iar lipsa timpului nu permite foarte multe antrenamente pe săptămână.

Cea mai bună soluţie este achiziţionarea unor aparate fitness pentru acasă, scutindu-te de drumurile spre şi dinspre sală, de momentele în care trebuie să aştepţi pentru a se elibera aparatul pe care doreşti să îl foloseşti şi de privirile nedorite ale oamenilor din jur. Pe deasupra, vei putea alege serialul pe care să îl urmăreşti pe durata exerciţiilor sau melodiile pe care să le asculţi ca să îţi păstrezi concentrarea şi determinarea. În funcţie de obiectivele pe care ti le-ai impus şi de spaţiul disponibil, iată câteva aparate fitness pe care le-ai putea folosi acasă:

sport-mag.ro
sport-mag.ro

Slăbire

Un proces rapid şi sănătos de slăbire este susţinut de o frecvenţă bună a antrenamentelor de tip cardio. În acest sens, categoria de aparate fitness ce oferă acest tip de exerciţii este dominată de câteva modele de succes:

- banda de alergare: dacă acest tip de aparate fitness din sala de sport îţi lasă impresia că ar ocupa mult spaţiu, află că poţi alege şi modele pliabile de dimensiuni reduse, astfel încât să le poţi instala simplu şi rapid în orice cameră. Alergarea este una dintre cele mai eficiente metode pentru slăbit şi tonifiere a musculaturii, iar site-urile de fitness oferă foarte multe “reţete” de antrenament;

- bicicleta fitness/eliptică: exerciţiile pe bicicleta staţionară asigură un proces foarte rapid de slăbire prin arderea accelerată a caloriilor consumate. În plus, sistemul cardiovascular şi rezistenţa corpului tău la efort se vor bucura de îmbunătăţiri simţitoare, iar antrenamentele pe acest tip de aparate fitness au un impact redus asupra articulaţiilor;

- banca de abdomene: zona de mijloc a corpului este, de regulă, prima zonă în care îşi face apariţia ţesutul adipos. Tocmai de aceea, aparatele fitness care permit exerciţii ale musculaturii abdominale nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău.

sport-mag.ro
sport-mag.ro

Dezvoltarea musculaturii

În cazul în care vrei să evidenţiezi sau să creşti masa musculară într-un timp scurt, atunci exerciţiile cu greutăţi sunt cele pe care le urmăreşti. Astfel, din categoria de aparate fitness care să asigure cele mai eficiente antrenamente de forţă ai putea alege:

- set de bare şi gantere cu discuri de diferite valori: exerciţiile cu haltere şi gantere sunt indicate atât pentru dezvoltarea masei musculare a grupelor mari (spate, piept), cât şi pentru creşterea musculaturii braţelor şi antebraţelor. Aceste greutăţi (bară dreaptă scurtă, gantere, bară EZ) pot fi folosite în antrenamente libere sau împreună cu o bancă dreaptă sau înclinată;

- banca multifuncţională: ofertele magazinelor de profil cuprind numeroase modele de aparate fitness multifuncţionale destinate dezvoltării musculaturii, însă toate acestea folosesc un singur principiu: solicitarea izolată a grupelor de muşchi pentru o dezvoltare rapidă şi controlată. Pentru a avea acces la cât mai multe exerciţii şi pentru a personaliza experienţa sportivă, va trebui să alegi perechi de discuri cu cât mai multe valori de greutate, care să permită atât “lucrarea” intensă a grupelor mari, cât şi solicitarea îndelungată a grupelor musculare mai mici.

Pentru a descoperi sute de modele de echipament şi aparate fitness din toate gamele de mai sus, precum şi multe alte produse pentru sport practicat indoor sau outdoor, intră acum pe Sport-Mag.ro şi profită de campania de reduceri!