(P) De ce să achiţi întotdeauna taxa de pod Feteşti - Cernavodă în avans?

Orice şofer ştie că, în momentul traversării cu autovehiculul podul peste Dunăre de pe Autostrada „Soarelui”, trebuie să plătească taxa de pod Feteşti - Cernavodă. Aceasta variază între 13 Lei şi 91 de Lei pentru o trecere, în funcţie de numărul de locuri, greutatea şi numărul de axe ale autovehiculului pe care îl conduci.
Taxa de pod
Taxa de pod (.)

Traversarea fără a plăti taxa de pod Feteşti - Cernavodă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Cuantumul acesteia poate fi de până la 20 de ori mai mare decât contravaloarea taxei pentru tipul de autovehicul condus. Spre exemplu, dacă deţii un autoturism şi nu plăteşti taxa de pod, vei plăti o amendă între 130 şi 260 de Lei.

Există mai multe metode de a plăti taxa de pod Feteşti - Cernavodă: la punctele de taxare, la benzinării, prin SMS sau online pe internet. Mai mult, autorităţile îţi oferă posibilitatea de a achita taxa de pod Feteşti - Cernavodă atât în avans, cât şi după traversarea acestuia. Spre exemplu, dacă traversezi astăzi podul, poţi plăti taxa până mâine la ora 23:59.

Deşi statul îţi permite să achiţi taxa de pod Feteşti - Cernavodă şi retroactiv, totuşi varianta optimă este să plăteşti în avans, din următoarele motive:

1) Ca să nu uiţi. Foarte mulţi dintre cei care traversează podul peste Dunăre de pe Autostrada Soarelui se îndreaptă către litoral, pentru a-şi petrece concediul alături de prieteni sau familie. În aceste condiţii, este posibil să îţi iei gândul de la îndatoriri şi să te relaxezi, uitând să plăteşti taxa de pod. Ca să nu rişti o amendă de până la 20 de ori mai mare decât valoarea taxei, este bine să o achiţi în avans.

2) Ca să nu pierzi timp preţios. În primele şapte luni ale anului trecut, peste 900.000 de şoferi au plătit taxa de pod Feteşti - Cernavodă la ghişeele de la kilometrul 144 al Autostrăzii Soarelui. Dacă doreşti să eviţi cozile şi să câştigi timp preţios pe care îl poţi petrece pe plajă, achită în avans taxa de pod Feteşti - Cernavodă.

3) Ca să scapi de griji. Ştiind că ai achitat deja taxa de pod, vei trece fără griji prin punctul de taxare. Camerele de supraveghere vor identifica numărul de înmatriculare al autovehiculului, iar sistemul va vedea în baza de date că deja ai plătit tariful corespunzător.

4) Ca să eviţi problemele tehnice. Dacă alegi să plăteşti taxa de pod Feteşti - Cernavodă prin SMS sau la benzinării, după ce ai traversat podul, există riscul ca sistemele de plată să nu fie funcţionale şi să nu poţi achita suma până a doua zi la ora 23:59. În aceste condiţii, te vei alege cu o amendă deşi ţi-ai arătat disponibilitatea de a achita taxa de pod.

Având în vedere cele de mai sus, de departe cea mai simplă, rapidă şi eficientă metodă este să achiţi taxa de pod Feteşti - Cernavodă în avans, online, pe site-ul taxadepod.ro. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele personale şi datele autovehiculului, iar întreaga operaţiune nu îţi va consuma mai mult de 2 minute. Taxadepod.ro este un site autorizat CNAIR şi nu percepe taxe suplimentare.