(P) De ce garanţie beneficiază calculatoarele second hand

În ultimii ani, piaţa calculatoarelor second hand a crescut foarte mult în România. Tot mai mulţi români aleg să cumpere astfel de calculatoare, principalul motiv fiind, evident, preţul lor care este chiar şi de 2-3 ori mai mic decât al unui model nou.
Interlink.ro
Interlink.ro (.)

Un calculator second hand arată şi funcţionează la fel ca unul nou, singura diferenţa fiind că nu are un design exterior în trend cu moda actuală.

Odată cu dezvoltarea acestei pieţe, au apărut pe internet păreri care susţin că o astfel de achiziţie nu îşi merită banii, deoarece nu ai garanţia că acestea vor rezista în timp ca unul nou. Cu toate acestea, calculatoarele second hand se pot dovedi o achiziţie foarte bună, atât timp cât le cumperi de la un furnizor de încredere, cu reputaţie în domeniu şi mii de clienţi mulţumiţi.

Totodată, pe piaţă au apărut magazine care oferă garanţii extinse, care îţi oferă un plus de siguranţă. Unul dintre cele mai cunoscute branduri de la noi care oferă această garanţie extinsă este Interlink, ce comercializează echipamente IT second hand şi refurbished, încă din 1997. Se poate opta şi pentru garanţie extinsă de până la 4 ani şi astfel timp de 5 ani beneficiezi de garanţia calităţii şi dacă intervine vreo defecţiune nu îţi afectează buzunarul.

Pentru un tânăr sau un antreprenor aflat la început de drum, un calculator second hand poate fi o achiziţie inteligentă care să îl ajute să economisească o sumă considerabilă de bani, beneficiind de echipamente IT la o fracţiune de cost, ba chiar cu garanţie mai mare decât cele noi.

Ce alte lucruri trebuie să mai faci pentru a avea garanţia că vei cumpăra un calculator second hand care funcţionează corespunzător:

1. Nu cumpără calculatoare second hand de la persoane fizice

Atunci când vrei să cumperi un calculator second hand de pe un site de anunţuri sau de la o persoană care ai auzit că vinde aşa ceva, nu ai nicio garanţie. De aceea, este esenţial să cumperi întotdeauna de la un brand cunoscut în domeniu, cum este Interlink, pentru că vei avea garanţia că vei cumpăra produse de calitate care vor rezista în timp.

2. Verifică produsul înainte să îl cumperi

Dacă ai posibilitatea, mergi la magazin şi analizează cu atenţie produsul înainte să îl cumperi. Dacă vrei să îl cumperi online, trebuie să ştii că ai drept de retur de 14 zile. Cu toate acestea, există şi magazine online care au prelungit această perioadă la 60 de zile, ceea ce înseamnă că vei avea suficient timp ca să faci o verificare amănunţită a produsului.

3. Sistemul de operare

În majoritatea cazurilor, oamenii nu au timp sau nu ştiu să instaleze sistemul de operare. Poţi beneficia de licenţă a sistemului de operare dacă achiziţionezi un PC de la o firmă specializată. De exemplu Interlink oferă şi Licenţa Windows gratis la sistemele achiziţionate de la ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură