(P) De ce este important să apelăm la o firmă de servicii funerare?

Momentele pierderii unei persoane apropiate pot fi cu greu descrise în cuvinte. Durerea nemărginită, precum şi clipele de singurătate, ne pot pune în dificultatea de a acţiona cum se cuvine pentru a cinsti memoria celui plecat dintre noi.
funerarii-bucuresti.ro
funerarii-bucuresti.ro (.)

Din acest motiv, este important să facem apel la o firmă de specialitate, pe lângă ajutorul acordat de prieteni şi de rude, care ne va pune la dispoziţie o serie de servicii funerare absolut necesare. Chiar dacă, în trecut, multe dintre aceste servicii erau costisitoare şi ineficiente, astăzi ele sunt esenţiale pentru o bună desfăşurare a înmormântării.

În primul rând, pentru cei care locuiesc în Bucureşti, este necesar să apelăm la o firmă de servicii funerare din sectorul în care locuim. Astfel, intervenţia în cazul unui deces va fi rapidă, însă şi serviciile funerare vor fi prompte şi mai uşor de îndeplinit. De exemplu, cei care locuiesc în zona Timpuri Noi sau Tineretului pot face apel la o firmă de servicii funerare din sectorul 4, care se va ocupa cu profesionalism şi empatie de toate cele necesare pentru buna organizare a înmormântării.

În al doilea rând, trebuie să ştiţi că pentru obţinerea rapidă a ajutorului de deces este necesar să vă prezentaţi cu talonul de pensie şi cu o dovadă a relaţiei de rudenie cu persoana trecută în nefiinţă. Iată o parte din procedurile preliminarii pe care o firmă de servicii funerare din sectorul 4 le va pune în aplicare:

- constatarea decesului la locul producerii sale de către un medic specializat, pus la dispoziţie de către firma de servicii funerare;

- declararea decesului şi eliberarea unui certificat care să ateste acest lucru (necesar pentru obţinerea ajutorului de deces);

- obţinerea avizelor necesare de la Procuratură, SANEPID etc.;

- întocmirea actelor pentru înhumare sau incinerare;

- realizarea dosarului pentru ajutorul de înmormântare (acolo unde este cazul);

- obţinerea locului de veci şi recondiţionarea acestuia;

- în cazurile speciale, se face şi întocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere.

Alături de cele enumerate mai sus, o firmă de servicii funerare cu experienţă vă va pune la dispoziţie pachete complete pentru buna desfăşurare a unei înmormântări, având incluse toate produsele de care este nevoie pentru acest funest eveniment:

- sicrie tradiţionale sau de lux, accesorii şi garnituri corespunzătoare;

- cruci din marmură, lemn, fier sau granit;

- coroane, jerbe, buchete, precum şi alte aranjamente florale;

- monumente funerare, urne şi felinare ornamentale;

- catafalc cu lumini, capac frigorific.

În plus, serviciile funerare includ şi procedurile delicate, însă obligatorii în aceste clipe de durere, precum toaletarea, îmbălsămarea şi aşezarea persoanei decedate în sicriu, dar şi manipularea şi transportul sicriului la capelă şi la cimitir.

Mai mult, o firmă de servicii funerare din sectorul 4 va asigura şi furniza toate produsele tradiţionale, atât religioase cât şi alimentare, având grijă să urmeze întocmai obiceiurile şi rânduielile religioase:

- prosoape, batiste, eşarfe;

- colivă, colaci, pachete cu produse alimentare, de dulce sau de post;

- lumânări, candele etc.

La solicitarea dumneavoastră, firma de servicii funerare vă poate pune la dispoziţie restaurantul propriu, pentru pomenirea de după înmormântare.

Astfel, o firmă de servicii funerare din sectorul 4 Bucureşti vă este alături în aceste momente grele şi vă ajută să economisiţi bani, dar şi timp, pe care îl puteţi petrece alături de cei dragi. Puteţi lăsa greul pe umerii echipei de servicii funerare, care se va ocupa cu profesionalism şi empatie de tot ce este nevoie pentru a cinsti amintirea celui trecut în nefiinţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură