(P) CFR Cluj, la jumătatea drumului către grupele Champions League 2019/2020

Campioana României la fotbal, CFR Cluj, a reuşit să se califice în turul III preliminar al Ligii Campionilor, eliminând israelienii de la Maccabi Tel Aviv, după 1-0 la Cluj şi 2-2 în retur.

Partida de pe ,,Netanya Stadium’’ a început cât se poate de prost pentru ,,feroviari’’, care s-au văzut conduşi după doar un sfert de oră de joc, Blackman reuşind să profite de o bâlbâială în lanţ a defensivei clujenilor. Bucuria gazdelor nu a durat decât 2 minute, Culio restabilind egalitatea din lovitură de la 11 m, iar Rondon, cu 3 minute înainte de finalul primei reprize, ducând scorul la 2-1 în favoarea CFR-ului. Israelienii au egalat rapid după pauză, însă defensiva lui Dan Petrescu nu a mai cedat până la final. Pe site-ul agenţiei de pariuri online NetBet, apreciată de clienţi, atât pentru cotele afişate, cât şi pentru platforma de pariuri sportive live şi pre-meci, calificarea clujenilor era cotată cu 1.36 înainte de meciul retur, semn că, pe undeva, CFR este considerată o echipă destul de solidă în acest moment.

Astfel, deşi a început destul de rău campania de calificări, pierzând cu1-0 pe terenul lui Astana, CFR Cluj a ajuns la jumătatea drumului către grupele UCL, însă greul abia acum începe, următoarele două adversare fiind, evident, de un alt calibru.

Aşadar, pe clujeni îi aşteaptă dubla cu campioana Scotiei, Celtic Glasgow, cele două meciuri urmând să se dispute pe 6 august, la Cluj, şi pe 13 august, în Scoţia. Rămâne de văzut cărei echipe îi va purta ghinion ziua de marţi, 13. Formaţia noastră porneşte cu şansa a doua la casele de pariuri, o calificare a CFR-ului fiind cotată în jur de 2.80, iar a scoţienilor cu 1.45.

Potrivit digisport.ro, britanicii de la BBC au prefaţat întâlnirea dintre Celtic şi CFR Cluj astfel:

"Celtic se va duela cu echipa care a câştigat campionatul României, CFR Cluj, în al treilea tur preliminar din Liga Campionilor, după 7-0 la general cu Nomme Kalju (Estonia). Celtic va merge la Cluj pentru meciul din primul tur, contra CFR-ului, care a trecut la limita de Maccabi Tel Aviv, scor 3-2 la general. Chiar dacă vor trece de echipa lui Dan Petrescu, campionii Scoţiei vor avea de jucat încă o rundă pentru a se califica în grupe. În turul următor, Celtic va avea o misiune mult mai dificilă cu CFR Cluj decât a avut până acum".

Celtic Glasgow a trecut în turul II preliminar de Kalju, câştigând cu 2-0 în Estonia şi cu 5-0 pe propriul teren. Lotul scoţienilor este evaluat la 67.43 milioane de euro, pe transfermarkt.com, cel mai scump jucător din echipă fiind Kieran Tierney, 12.5 milioane de euro.

Celtic este extrem de iubită în Scoţia, partidele jucate pe propriul stadion, Celtic Park (capacitate 60.832 locuri) fiind în general jucate cu casa închisă. Adversara din turul III a clujenilor a câştigat de 50 de ori Premiership (campionatul intern) şi 39 de Cupe ale Scoţiei, beneficiind astfel de un nume impresionant de sponsori. Printre cei mai importanţi, se numără celebra multinaţională americană producătoare de echipament sportiv New Balance, cea mai mare companie producătoare de băuturi răcoritoare din lume Coca-Cola, reţeaua de televiziune SkySports, dar şi operatori de cazino online şi pariuri sportive.

Cotele prezentate in acest articol au fost prezente in oferta agentiei Netbet, operator care detine licenta nr. L1160651W000195 , emisa de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Compania, pe langa serviciile de pariuri, mai ofera clientilor si poker online dar si jocuri de cazino online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport