(P) Cele 3 secrete pe care proaspetele mămici nu le-au aflat încă!

În rolul de proaspătă mămică, cauţi să îi oferi tot ce e mai bun copilului tău, atât material cât şi legat de atmosfera creată în căminul tău.
babytrend.ro
babytrend.ro

Hăinuţele colorate, jucăriile care mai de care şi accesoriile pentru mame şi bebeluşi îţi fură acum privirile în vitrinele magazinelor, iar tu nu vrei să vă lipsească nimic, aşa că te echipezi precum o mamă modernă model, fără să omiţi ceva. Cu toate acestea, există câteva mici secrete pe care multe proaspete mămici nu le-au aflat încă şi care îţi vor uşura cu mult misiunea de a creea un mediu plăcut pentru bebeluşul tău.

Iată care sunt cele 3 secrete pe care proaspetele mămici ar trebui să le ştie:

1.Dacă eşti o mămică smart, alege oldie&goldie

Părinţii vor să achiziţioneze cele mai noi modele de pătuţuri, leagăne şi accesorii pentru cel mic, să fie în pas cu modă şi să beneficieze de cele mai bune utilităţi. Ei bine, aceasta este capcană în care cad multe mămici, în încercarea lor de a se echipa cât mai potrivit, pentru îngrijirea celui mic. Pe piaţă se găsesc o mulţime de modele de pătuţuri pentru copii din diverse materiale, acoperite cu textile colorate şi de bun gust, decorate cu diverse jucării şi carusele, însă toate acestea nu au cum să se întreacă cu patuturile confectionate din lemn, clasicele modele de pătuţuri etajate,care se pot ajusta în funcţie de talia copilului, în procesul său de creştere. Acesta este un material rezistent în timp, sigur, este foarte stabil şi nu rişti să se răstoarne şi poate fi folosit ca ţarc de joacă, atunci când e nevoie. Nu tot ce este nou pe piaţă este şi de calitate, maxim de util şi fiabil. Mămicile smart se bazează pe calitate şi simplitate.

2. Tehnologia te ajută mai mult decât crezi

Multe mămici evită să se folosească de tehnologie atunci când vine vorba de îngrijirea bebeluşului. Este adevărat că trebuie să eviţi să îl pui în contact cu diverse dispozitive, când este foarte mic, dar asta nu înseamnă că nu le poţi folosi în avantajul tău! Un dispozitiv electronic muzical te va ajuta să îi oferi micuţului momente plăcute, atunci când stă alături de tine în timp ce te ocupi de treburile zilnice. Cartea electronică poate fi foarte utilă atunci când îi citeşti poveşti seara, fără să foloseşti lampa de veghe. În top-ul gadget-urilor utile pentru bebeluşi se află şi dispozitivul pentru monitorizarea copiilor şi poate fi folosit pentru smartphone şi tabletă, pentru a urmări exact ceea ce face micuţul, atunci când nu eşti lângă el. Iar pentru a completa set-ul smart, încearcă balansoarul electric pentru bebe, care îl va distra pe cel mic în momentele de joacă.

3. Aromaterapia este foarte importantă

Uleiurile din plante, extrase din starea lor naturală, sunt foarte benefice pentru o stare de bine. Există anumite uleiuri şi arome care lucrează într-un mod pozitiv cu simţurile copilului, în aşa fel încât să îl ajute să se liniştească mai uşor, să se relaxeze şi, în acelaşi timp, unele uleiuri previn afecţiuni respiratorii. Aromaterapia este un mare plus adăugat modului de viaţă, pentru vindecare. Încă din primele zile de viaţă, copiii pot să se bucure de efectele acestor arome, însă trebuie să ai grijă să le foloseşti corespunzător şi în cantităţile potrivite. Poţi adăuga ulei esenţial în baia bebeluşului, să îi masezi pielea sau să eliberezi mirosul în încăpere, cu ajutorul unui aparat special sau a picăturilor pe ţesături.

Fiecare proaspătă mămică îşi formează o rutină cât mai benefică ei şi celui mic, în funcţie de stilul de viaţă şi de preferinţe, însă de multe ori e nevoie să fii foarte atentă la anumite aspecte care pot influenţa, mai mult sau mai puţin, creşterea armonioasă a copilului. Pune mult accent pe calitate şi utilitate, înainte de orice. Astfel, misiunea ta zilnică de mamă va fi cu mult uşurată!