OZN în Chile, confirmat guvernamental

Obiect Zburător Neidentificat în Chile.
Obiect Zburător Neidentificat în Chile. (CEFFA)

Un obiect zburător neidentificat (OZN) fotografiat deasupra unei mine de cupru din Chile i-a uimit pe experţii guvernamentali, care s-au declarat incapabili să dezlege misterul, conform Mirror.

Obiectul a fost descris de către un muncitor ca fiind ”un disc plat strălucitor, care avea un diametru de cinci până la zece metri”.

Unul dintre bărbaţi a fotografiat OZN-ul cu o cameră Kenox Samsung S860 după ce l-a observat în timp ce lucra la mina de cupru Collahuasi în luna aprilie, 2013.

Chiar dacă inginerii nu au discutat despre ce au văzut, fotograful a trimis fotografiile către Comitetul pentru Studii a Fenomenelor Aeriene Neobişnuite, la începutul acestui an.

Acum, agenţia, care face parte din Ministerul Departamentului de Aeronautică Civilă, a publicat un raport cu privire la obiect, precizând că ”a efectuat mişcări ascendente, descendente şi orizontale pe distanţe mici, la aproximativ 600 de metri deasupra solului”.

Comitetul a exclus posibilitatea că OZN-ul să fie un fenomen meteorologic, sau cauzat de nori "lenticulari", repudiind şansa ca acesta să fie un aparat de zbor experimental, avion, baloan meteorologic sau dronă.

Eliminând toate explicaţiile convenţionale, comitetul a determinat că fotografiile sunt demne de analizat în profunzime.

”Acesta este un obiect sau un fenomen de mare interes, şi poate fi calificat ca OZN”, a concluzionat raportul guvernamental.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe