Ovidiu Raeţchi: Loteria bonurilor – un fiasco menit să acopere problemele ministrului Teodorovici

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Celebra loterie a bonurilor se transformă într-un eşec şi, în curând, Fiscul le va cere câştigătorilor să aducă bani de acasă, a avertizat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, în opinia căruia avem de-a face cu "un fiasco" menit să acopere problemele ministrului Teodorovici, un posibil "Vâlcov 2".

"Ca aproape orice acţiune întreprinsă de Guvernul lui Victor Ponta, loteria bonurilor s-a transformat într-un eşec. Potrivit celor mai recente date, peste 6.000 de bonuri au fost deja depuse la administraţiile fiscale, fiind câştigătoare, în condiţiile în care ultima zi de depunere este 13 mai. Nu exclud ca, până atunci, Fiscul să le solicite, de fapt, câştigătorilor, să aducă bani de acasă. E un efort birocratic uriaş, care nu aduce însă cetăţenilor beneficii reale.

În plus, remarc faptul că angajaţii ANAF îşi pierd vremea în mod inutil în acest proces: potrivit regulamentului loteriei, inspectorii trebuie să meargă la magazinul care a emis bonul şi să confirme autenticitatea lui. În loc să depisteze prioritar marea evaziune fiscală - după ce ANAF a declarat război covrigăriilor, tarabelor şi buticurilor – inspectorii sunt trimişi să verifice bonuri de 6 lei", a precizat Ovidiu Raeţchi.

În opinia deputatului PNL, nu este exclus ca prin promovarea acestor idei, scopul ministrului Teodorovici să fie altul – acela de a distrage atenţia de la dezvăluirile din presă privind situaţia sa financiară şi juridică.

"Ignorând criticile şi glumele care se fac pe seama loteriei bonurilor, ministrul Teodorovici vrea să organizeze şi o tombolă a bonurilor la legume şi fructe. Evident, o loterie a zarzavaturilor e un bun simbol al eficienţei cabinetului Ponta la trei ani de guvernare cu zero kilometri de autostradă. Probabil că prin lansarea unor astfel de idei creative, Eugen Teodorovici are alt obiectiv: acela de a distrage atenţia de la propriile probleme cu finanţele", a afirmat Ovidiu Raeţchi.

Deşi dezvăluirile din presă continuă, deputatul evidenţiază că Teodorovici nu a oferit lămuriri în chestiuni care îl vizează direct: încasează bani din chirii suspecte, face donaţii sub un nume fals şi trebuie să achite credite care cu greu pot fi acoperite din veniturile realizate, potrivit declaraţiei sale de avere.

"După Darius Vâlcov, avem un nou ministru de Finanţe care nu îşi va putea justifica veniturile în faţa Justiţiei?", întreabă Ovidiu Raeţchi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne