OUG-ul pe justiţie. Nicolicea: Vă rog să îi tăiaţi microfonul lui Barna! Să vă fie ruşine, am să propun sancţionarea dumneavoastră!

Nemulţumit că liderul USR, Dan Barna, îi cere şefului său de partid Liviu Dragnea revocarea OUG-ului pe legile Justiţiei, Eugen Nicolicea a cerut ca acestuia să i se taie microfonul şi l-a ameninţat cu sancţiuni.
Eugen Nicolicea (Deputat PSD);
Eugen Nicolicea (Deputat PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru legile Justiţiei, act normativ ce duce, în primă fază, la plecarea a 48 de procurori din Parchetul General, DNA, DIICOT, a stârnit scandal în Parlament. Mai exact, social-democratul Eugen Nicolicea a reacţionat dur la luarea de poziţie a liderului USR, Dan Barna, care i-a solicitat lui Liviu Dragnea să ceară Guvernului său revocarea ordonanţei.

Redăm dialogul din Parlament, conform Digi24.ro

Dan Barna, preşedinte USR: "O chestiune de colegialitate, domnule Dragnea, de solidaritate, până la urmă. Presa spune că prin această Ordonanţă v-aţi fi concediat procurorul din dosarul Tel Drum şi eu nu cred că e aşa şi, din solidaritate, cu dumneavoastră vă solicit să cereţi Guvernului dumneavoastră să abroge această ordonanţă".

Eugen Nicolicea, deputat PSD: "Vă rog să îi tăiaţi microfonul! Vă rog să încetaţi! Deci aceasta a fost o şmecherie de care ar trebui să vă fie ruşine, am să propun sancţionarea dumneavoastră".

Livu Dragnea, preşedintele PSD: "Nu mă interesează dacă rămâne sau nu în DNA acel procuror, chiar nu mă interesează, este o manipulare şi dacă pleacă ăla, mă rog, dacă pleacă doamna, dosarul ce face, se aruncă în aer? Nu îl preia alt procuror?"

Dan Barna, preşedinte USR: "DNA-ul este pus pe butuci. Parlamentarii USR vor merge imediat după votul de la plen la Avocatul Poporului şi îi vom solicita în mod expres să atace această ordonanţă la CCR. Am avut supriza să aflăm că tocmai a plecat într-un concediu. Timp de două săptămâni instituţia Avocatului Poporului are obloanele trase."

Reamintim în context că Avocatul Poporului a plecat în concediu imediat după adoptarea ordonanţei fără să-şi delege atribuţiile, deşi Ciorbea a susţinut contrariul în declaraţiile date presei. Astfel, deputatul USR Stelian Ion a explicat că a fost la Avocatul Poporului şi a fost primit de adjuncţi ai acestuia care i-au explicat că Victor Ciorbea nu şi-a delegat atribuţiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne