OSDO susţine că două lovituri aeriene au ucis zeci de civili în Siria

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului(OSDO) susţine că cel puţin 35 de persoane au fost ucise în două atacuri aeriene separate în Siria.
Luptător al Forţelor Democratice Siriene stă pe un vehicul camuflat cu noroi la nord de oraşul sirian Raqqa, 7 noiembrie 2016.
Luptător al Forţelor Democratice Siriene stă pe un vehicul camuflat cu noroi la nord de oraşul sirian Raqqa, 7 noiembrie 2016. (Captură Foto)

OSDO, organizaţie cu sediul în Marea Britanie, a declarat duminică faptul că cel puţin 18 persoane au fost ucise într-o lovitură aeriană desfăşurată de avioane de luptă neidentificate în provincia siriană controlată de rebeli, Idlib, în apropierea zonei unde a avut loc un atac chimic săptămâna trecută şi pentru care au fost acuzate forţele guvernamentale.

Avioanele de luptă responsabile pentru atacul aerian din Idlib nu au fost identificate imediat, dar raidul aerian a avut loc la patru zile după atacul chimic.

Guvernul sirian a negat că este autorul atacului chimic, deşi forţele siriene şi aliaţii lor ruşi au mai atacat provincia Idlib în trecut.

OSDO a declarat că cel puţin 5 copii au murit în atacul din 8 aprilie şi că numărul victimelor va creşte probabil. Mai mult, oficiali ai sectorului apărării civile au estimat numărul morţilor la 19 şi al răniţilor la 22.

De asemenea, Observatorul a mai declarat că presupuse avioane de luptă ale coaliţiei conduse de SUA au lovit, într-un atac separat, un Internet cafe în satul Hneida, deţinut de grupul jihadist Statul Islamic în suburbiile oraşului Raqqa. În acest atac au murit cel puţin 17 persoane şi au fost rănite 12.

Forţele Democratice Siriene, o alianţă de forţe kurde-arabe care este susţinută de SUA, se pregătesc să lanseze un atac asupra oraşului Raqqa - capitala de facto a Statului Islamic şi ultima sa fortăreaţă majoră în Siria -, aflându-se în procesul de încercuire a oraşului.

Luptătorii jihadişti, care au capturat mari zone de teritorii în Irak şi Siria, în 2014, sunt forţaţi să se retragă pe mai multe fronturi, inclusiv în nordul Siriei.

Războiul civil sirian a provocat moartea a peste 300.000 de persoane de la izbucnirea sa în martie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe