Oscars 2017: „La La Land” în top pentru Cea mai bună actriţă, regie, imagine, coloană sonoră. ”Moonlight”, cel mai bun film. Lista completă a câştigătorilor

Cu 6 Oscaruri, ”La La Land” este în topul câştigătorilor pentru: Cea mai bună actriţă (Emma Stone), Cel mai bun regizor (Damien Chazelle, 32 de ani, cel mai tânăr regizor), Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun cântec original, Cea mai bună imagine. „The Salesman”, desemnat Cel mai bun film străin.
Statueta Premiului Oscar
Statueta Premiului Oscar (timeandtidewatches.com)

Gala Premiile Oscar 2017 a fost difuzată în peste 225 de ţări din întreaga lume. Cei 1500 de oaspeţi celebri sau cu influenţă în industria filmului au fost răsfăţaţi cu multe bunătăţi, peste 50 de feluri de aperitive şi deserturi suflate cu aur, la balul Academiei de la Hollywood, tema petrecerii fiind „transformarea magică“. În ceea ce priveşte elementele de decor, roşu, alb şi auriu au fost culorile predominante.

Cu 14 nominalizări la Oscar, marele câştigător al Globurilor de aur, unde a obţinut şapte trofee şi a devenit cel mai premiat film din istoria galei, ”La La Land” câştigă Oscaruri pentru Regie, Imagine, Coloană sonoră, Cea mai bună actiţă (Emma Stone) şi Cel mai bun cântec original, la cea de-a 89-a Gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, anunţă The Guardian.

Pe covorul roşu de la Premiile Oscar 2017 au fost prezente vedete ca Emma Stone, Amy Adams, Scarlett Johansson, Felicity Jones, Brie Larson, Janelle Monae, Charlize Theron, Alicia Vikander, Michelle Williams, Ryan Gosling, Andrew Garfield, Chris Evans şi Leonardo DiCaprio.

După cum era de aşteptat, evenimentul nu a fost lipsit de comentarii politice. Jimmy Kimmel a glumit pe seama preşedintelui american în nenumarate rânduri şi l-a ironizat pe Donald Trump pentru că a numit-o pe Meryl Streep o actriţă supraapreciată.

Viola Davis este desemnată cea mai bună actriţă într-un rol secundar, în ”Fences”, iar Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, graţie prestaţiei sale din filmul "Moonlight".

The Salesman", o coproducţie Iran-Franţa, a fost desemnat cel mai bun film străin. Pelicula "Zootopia" a primit Oscarul pentru Cel mai bun film de animaţie.

Ediţia cu numarul 89 a Premiilor Academiei Americane de Film a avut loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Gazda evenimentului a fost Jimmy Kimmel, comediant, actor vocal şi prezentator de televiziune, care a prezentat şi premiile Emmy din 2012 si 2016, potrivit cnn.com.

Lista câştigătorilor:

CEL MAI BUN FILM:

Moonlight

CEA MAI BUNA ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

Emma Stone - La La Land

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL
Casey Affleck, Manchester by the Sea

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR
Mahershala Ali, Moonlight

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR
Viola Davis, Fences

CEA MAI BUNĂ REGIE
Damien Chazelle, La La Land

CEA MAI BUNĂ IMAGINE
La La Land

CEL MAI BUN CÂNTEC ORIGINAL
Audition, La La Land

CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ
La La Land

CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT
Moonlight

CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL
Manchester by the Sea

CEL MAI BUN FILM de ANIMAŢIE
Zootropolis

CEL MAI BUN FILM STRĂIN
The Salesman

CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DE FICŢIUNE:Sing

COSTUME DESIGN
Fantastic Beasts

CEL MAI BUN DOCUMENTAR
OJ Made in America

CEL MAI BUN SCURTMETRAJ DOCUMENTAR:
JThe White Helm

CEL MAI BUN DESIGN DE PRODUCŢIE:
La La Land

CEL MAI BUN SCURTMETRAJ ANIMAT:
Piper

LIVE ACTION SHORT FILM
Sing - Câştigător

SOUND EDITING
Arrival

CEL MAI BUN MONTAJ
Hacksaw Ridge

CELE MAI BUNE EFECTE VIZUALE:
The Jungle Book