Orice rachete trase spre Siria vor fi doborâte, avertizează un ambasador rus

Elicopter rusesc la o bază militară din Siria.
Elicopter rusesc la o bază militară din Siria. (Stringer/AFP/Getty Images)

Ambasadorul rus în Liban a declarat că orice rachete trase de SUA spre Siria vor fi doborâte, iar instalaţiile de lansare vor fi atacate.

Ambasadorul rus Alexander Zasipkin, ale cărui comentarii au fost transmise marţi seara, a declarat că se referă la o declaraţie a preşedintelui Vladimir Putin şi a şefului personalului forţelor armate ruse.

Armata rusă a declarat, pe 13 martie, că va răspunde oricărui atac american din S.U.A., va doborî orice rachete şi va ataca lansatoarele implicate într-un astfel de atac.

Rusia, care în 2015 a intervenit în Siria, schimbând rezultatul războiului civil care aproape îl răsturnase de la putere pe Bashar al Assad, este cel mai puternic aliat al preşedintelui sirian.

Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa examinează dacă vor iniţia lovituri asupra Siria în urma unui presupus atac cu gaze toxice de luptă, pentru care Occidentul îl face responsabil pe Assad.

"Dacă există un atac american, atunci ... rachetele vor fi doborâte şi acest lucru se aplică inclusiv infrastructurii care este folosită pentru lansarea rachetelor", a spus Zasipkin pentru televiziunea al-Manar, un post deţinut de organizaţia Hezbollah afiliată Iranului şi Siriei.

Declaraţiile ambasadorului au fost făcute în limba arabă. El a mai spus că o ciocnire "ar trebui exclusă şi, prin urmare, suntem gata să purtăm negocieri".

Rusia şi Statele Unite au blocat rezoluţii în cadrul Consiliului de Securitate al URN, marţi, pentru a iniţia investigaţii internaţionale privind atacurile cu arme chimice din Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe