"Orice bănuţ luat de la mămici este luat de la gura copilului!" - Flashmob lângă Guvern

Câteva zeci de persoane, preponderent mame cu copii, unele dintre ele şi însărcinate, au arătat cartonaşul roşu Guvernului, acuzând că o ordonanţă adoptată recent le va lăsa cu mai puţini bani.
Protest in fata Guvernului
Protest in fata Guvernului (Captura Video)
Se încarcă player-ul...

Câteva zeci de persoane s-au strâns duminică, în Piaţa Victoriei, pentru a le arăta cartonaşul roşu guvernanţilor, în semn de nemulţumire faţă de OUG 3/2018. Adoptată, potrivit guvernanţilor, pentru a rezolva problema celor cu contract part time şi a celor angajaţi în IT, respectiva OUG scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical, susţin organizatorii evenimentului. Mai exact, pacienţi, mame ce intră în prenatal, părinţi ai căror copii sunt bolnavi etc, toţi vor avea de suferit, de pe urma acestei ordonanţe, au acuzat organizatorii.

La protest au luat parte multe mămici, unele dintre ele însărcinate, altele cu copii în braţe sau în cărucioare, unele nemulţumite că vor lua mai puţini bani la indemnizaţie, deşi ani de zile au cotizat corect către stat, altele arătând că OUG 3 va lovi şi în viitor în părinţi. Căci, atunci când aceştia vor intra în medical dacă micuţii li se îmbolnăvesc, vor lua mai puţini bani de la stat.

"În două săptămâni urmează să intru în concediu prenatal. (...) Urmează ca indemnizaţia la care aş fi avut dreptul să îmi fie redusă cu 800 de lei, ceea ce mi se pare foarte mult, mai ales că ştim ce înseamnă creşterea unui copil.(...) Foarte multe mămici am trimis petiţii pe site-ul Ministerului de Finanţe. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla săptămâna aceasta, pentru că domnul ministru a promis că va lua în calcul această omisiune", a explicat o tânără mamă pentru Epoch Times.

"(OUG 3) afectează foarte multe mămici şi nu este corect. Noi muncim şi muncim corect, plătim la stat impozite şi nu mi se pare corect să fim puse în această situaţie. (...) Eu sunt aici pentru toate mămicile, toate vor fi afectate. Orice bănuţ luat este luat de la gura copilului! Este vorba de mâncare, haine, sprijin, sunt multe mămici care se bazează şi pe 50 lei, n-au să dea un lapte praf la copil, ceea ce nu mi se pare corect!", a subliniat o altă mamă.

Tot despre solidaritate a vorbit şi o altă participantă la protest care a reamintit că educaţia începe de la mame şi a atras atenţia că este timpul că acestea să înceapă să fie mai respectate, auzite, văzute.

"Ce m-a făcut să vin astăzi este faptul că îmi pasă! Îmi pasă pur şi simplu de ce se întâmplă în ţara asta şi mi se pare că până acum mamele nu au contat. Şi cred că este momentul să înceapă să conteze pentru că educaţia într-o ţară civilizată începe de la mame, şi se pare că lumea uită lucrul ăsta. (...) Mie mi se pare că totul începe cu o mamă şi atâta timp cât mamele nu sunt respectate, auzite, văzute, acest lucru nu are cum să ducă la o educaţie bună într-o ţară. Am venit în semn de solidaritate", a explicat protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne