Organizatorii JO 2022 economisesc 1 miliard dolari prin utilizarea unor arene vechi

(Al Bello / Getty Images)

Organizatorii JO 2022 de la Tokyo vor economisi circa 1 miliard dolari prin utilizarea a 3 arene vechi, în loc să construiască altele noi, a anunţat directorul sportiv al CIO, Christophe Dubi.

Organizatorii japonezi au primit aprobarea să renunţe la construcţia unei arene noi pentru turneul olimpic de baschet, ale cărui meciuri vor fi găzduite de o sală existentă utilizată la Mondiale. Probele de dresaj şi sărituri vor avea loc pe arena care a găzduit întrecerile de la JO 1964, în timp ce concursul de canoe slalom a fost mutat pe un traseu diferit, din cauza preocupărilor de protecţie a mediului din locaţia originală.

''La acest moment, economiile se ridică la aproape 1 miliard dolari, comparativ cu bugetul original. Este o cifră substanţială şi va continua să crească'', a declarat Dubi, după ce organizatorii de la Tokyo au prezentat planurile lor cu prilejul Comitetului executiv al CIO de la Rio de Janeiro.

Şi alte arene ar putea fi schimbate, iar Tokyo va prezenta în aprilie un plan revizuit la zi, care va fi supus aprobării Comitetului executiv al CIO din luna iunie.

Costurile ridicate ale mâinii de lucru şi ale construcţiilor au forţat organizatorii japonezi să regândească planurile la 10 arene sportive, planificate a fi construite pentru JO 2022.