Orez cu ou şi legume - o reţetă tradiţională din estul îndepărtat

Orez chinezesc cu ou şi vegetale
Orez chinezesc cu ou şi vegetale (Maria Baciu / Epoch Times)

Această reţetă chinezească de orez cu ou şi legume este o reţetă tradiţională din estul îndepărtat, care în timp a fost adoptată şi de alte popoare. Se poate servi ca un fel de mâncare principal, antreu sau garnitură. Este un fel de mâncare versatilă care poate fi uşor adaptată preferinţelor dvs, legumele din reţetă putând fi înlocuite cu alte vegetale de sezon.

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă de orez (după fierbere îşi dublează volumul) sau 2 ceşti de orez fiert
  • 2 -3 ouă
  • 100 g mazăre sau alte legume
  • 2 bucăţi de ceapă verde
  • cateva felii de ardei tăiate în cubuleţe
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • câteva felii de ghimbir
  • sare, piper după gust

Modul de preparare

Mai întâi se pune orezul la fiert în două căni de apă, adăugând puţin ulei şi sare.

Ouăle se bat cu un tel, până când albuşul şi gălbenuşul sunt amestecate bine, apoi se adaugă puţină sare şi câteva rondele de ceapă verde.

Pentru prăjit, este indicat să folosiţi ulei de calitate fie de floarea soarelui, măsline, cocos , susan, etc. Uleiul se pune într-o tigaie la foc mediu-mare, având grijă să nu ardeţi uleiul.

Se adaugă usturoiul, ghimbirul şi ardeiul mărunţit, amestecând uşor până când ardeiul îşi schimbă uşor culoarea.

Se adaugă ouăle bătute, lăsându-le să se închege foarte puţin.

Se adaugă apoi orezul amestecând continuu, având grijă ca boabele să se separe şi să fie învelite în ou. Se adaugă apoi mazărea şi restul de ceapă verde. Se sărează şi se condimentează cu piper după gust.

Orezul este gata pentru servire. Este o mâncare foarte hrănitoare şi gustoasă. Sperăm să savuraţi combinaţia de gusturi şi textura produsului final.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură