Orban: Victor Ciorbea este "sluga care şterge pantofii PSD"

Lipsa de reactivitate a Avocatului Poporului la sesizările liberalilor l-a determinat pe Ludovic Orban să se lanseze în critici dure la adresa acestuia, dar şi la adresa ordonanţelor date de guvernul PSD-ALDE.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, este "sluga care şterge pantofii PSD", a afirmat, sâmbătă, liderul PNL, Ludovic Orban, într-un discurs susţinut la Consiliul Naţional al PNL.

"Din păcate, în România nu mai există Avocat al Poporului, este sluga care nu face altceva decât să şteargă pantofii PSD", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL a mai precizat că liberalii au sesizat Avocatul Poporului pe 12 ordonanţe de urgenţă - una dintre acestea fiind chiar criticata OUG care stabileşte pentru angajatori obligaţia de plată a contribuţiilor şi a celorlalte părţi către stat.

"Este o măsură discriminatorie, neconstituţională", a susţinut Orban despre respectiva ordonanţa, nemulţumit că Avocatul Poporului, în loc să sesizeze CCR, "s-a apucat să întrebe Guvernul, patronatele şi sindicatele".

Ludovic Orban a precizat că PNL va ataca la CCR această Ordonanţă, care, reamintim, a scos în stradă mii de sindicalişti nemulţumiţi, după ce aceasta va trece de Parlamentul majoritar PSD-ALDE.

O altă ordonanţă criticată de liderul PNL este OUG 60, despre care Orban a susţinut că "face o ticăloşie" — sub aparenţa intenţiei de a proteja persoanele cu dizabilităţi majorează fiscalitatea pentru firme.

Reamintim că mai multe organizaţii ale persoanelor cu handicap au acuzat că prin OUG 60, statul practic a preferat să înlocuiască alternativa cumpărării de produse şi servicii de la unităţile protejate cu plata taxei la stat, pentru a colecta mai mulţi bani la bugetul de stat, sărăcit de promisiunile electorale ale PSD-ului.

Ca soluţie "alternativă", persoanelor cu dizabilităţi li s-a oferit "posibilitatea" de a se adresa instituţiilor publice pentru un loc de muncă în condiţiile în care, pe de o parte posturile în administraţie erau blocate, iar instituţiile sunt complet neaccesibilizate şi ne pregătite pentru persoane cu dizabilităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne