Orban: Vă daţi seama de ce sunt ăştia capabili în fiecare secţie de votare? Cu ochii pe ei şi cu parul pe ei

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Alexandria, în cadrul evenimentului de prezentare a candidaţilor liberali pentru alegerile europarlamentare, că s-a ajuns la o limită, social-democraţii şi-au bătut joc de ţară destul, au condus "prin frică, prin intimidare, prin corupţie, prin subdezvoltare, prin minciună, ameninţând şi călcând în picioare demnitatea fiecărui român".

Liderul PNL a criticat modul în care actuala guvernare administrează ţara, acuzând partidele din coaliţia aflată la putere că „îşi bat joc de oameni, îi mint şi îi sperie”.

„Cum conduc ei? Ştiţi foarte bine, în Teleorman, ştiţi foarte bine cum conduc în Dâmboviţa, ştiţi foarte bine cum conduc în Argeş, ştiţi foarte bine cum conduc în Ialomiţa, în Prahova mai puţin, că lumea este mai educată şi este o populaţie urbană. Îşi bat joc de oameni, îi sperie pe toţi oamenii care au frică faţă de Dumnezeu, îi sperie că nu le mai dau ajutoare sociale, îi sperie că le închid magazinele, îi sperie că nu le mai dau subvenţia de la APIA, îi sperie că nu le mai dau ajutorul pentru persoanele cu dizabilităţi, îi sperie că n-o să mai primească pensia. Asta fac ei, conduc călcând în picioare voinţa şi demnitatea fiecărui român”, a afirmat Ludovic Orban.

Liberalul a opinat că „din păcate, în Teleorman, în Ialomiţa, în Dâmboviţa şi în toate celelalte judeţe unde încă PSD-ul este tare, oamenii se plâng că o duc rău şi că le este frică să nu o ducă şi mai rău” dar că aceştia trebuie să ştie că „nu sunt condamnaţi să o ducă rău, că nu sunt condamnaţi să fie săraci, că au şansa de a trăi bine, că au forţa şi capacitatea de a avea o viaţă decentă, o viaţă care să le permită fiecăruia să spere că au şansa să fie cetăţeni europeni”.

Ludovic Orban a adăugat că „ştie foarte bine satrapii din judeţele din sud, primarii care îi mână ca pe oi la vot, primarii din Giurgiu, unde nici nu contează cum votează oamenii pentru că ei scriu procesele verbale înainte de exercitarea votului”.

„Ştiu foarte bine că sunt în stare să cumpere, pe nimic, că sunt în stare, şi deja au început, fiţi vigilenţi! De regulă o făceau numai în locale, acum sunt atât de disperaţi încât o fac şi la europarlamentare, plătesc datoriile de pe caiet şi îi pun pe oameni să voteze cu ei pentru că îi scapă de datorii. Aduceţi-vă aminte ce a făcut, nici nu îi ştiu bine numele. Cum o cheamă pe europarlamentarul care a vrut să fure la vot în Parlamentul European? Grapini! Grapini a vrut să fure la vot în văzul întregii Europe! Vă daţi seama de ce sunt ăştia capabili în fiecare secţie de votare? Cu ochii pe ei şi cu parul pe ei, cu plângeri penale la îndemâna fiecărui delegat la secţia de votare din partea Partidului Naţional Liberal! Cum i-am prins că vor să fure, imediat anunţăm poliţia, dăm telefon la 112, depunem plângeri penale, să ştie clar că oricine vrea să fure nu va scăpa. În felul ăsta trebuie să păzim voturile noastre”, a îndemnat Ludovic Orban.