Orban tună şi fulgeră: Legea e extrem de gravă, îi vizează tot pe cei care au fost condamnaţi pentru corupţie

Prin legea pentru desecretizarea deciziei CSAT din 2005, liderii PSD-ALDE le dau posibilitatea celor care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie să încerce să scape de consecinţele faptelor lor, a atras atenţia preşedintele PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PNL Ludovic Orban a criticat în termeni duri, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, legea pentru desecretizarea deciziei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din 2005.

"Legea este extrem de gravă, îi vizează tot pe cei care au fost condamnaţi, în special pentru fapte de corupţie, este legea, eu i-am spus amnezia provoacă amnistia. Este o lege care desecretizează decizia CSAT-ului din 2005 privitoare la stabilirea corupţiei ca o ameninţare la adresa siguranţei naţionale şi nu numai a acestei hotărâri a CSAT ci a tuturor actelor şi documentelor subsecvente care au fost realizate în baza acestei decizii a CSAT", a declarat Orban.

Şeful PNL a explicat de ce a spus că este "legea amnezia provoacă amnistia":

"Pentru că domnul Tăriceanu care susţine alături de Dragnea această lege probabil este amnezic, a uitat că în 2005 era premier şi era vicepreşedinte al CSAT şi că el a aprobat această hotărârea a CSAT în calitate de vicepreşedinte al acestui organism. Acum vrea să o desecretizeze după ce tot el a făcut parte din CSAT-ul care a adoptat-o şi care a considerat această decizie ca fiind secretă. Evident, şi asta-i făcută cu ce scop? Ca orice persoană care a fost condamnată de la emiterea acestei decizii, deci din 2005, să poată să apeleze la calea extraordinară de atac, la cerere de revizuire, în cazul în care dintre toate documentele care o să fie făcute publice, găseşte vreun document de care să se lege."

Potrivit preşedintelui PNL, cererea de revizuire se face atunci când apare un document, de exemplu, nou care să poată să fie relevant pentru cercetarea judecătorească.

"Practic, se va da frâu liber la foarte multe cereri de revizuire care să fie făcute de oameni care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie şi care să încerce să scape de consecinţele faptelor lor", a subliniat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne