Orban: "Toate minciunile liderilor PSD s-au văzut la această rectificare bugetară"

Rectificarea bugetară este negativă, susţine Ludovic Orban, manifestându-şi indignarea faţă de faptul că Guvernul a lăsat companiile de stat fără bani de investiţii şi mentenanţă, pentru a umple găurile la buget generate de cheltuielile nesăbuite ale PSD.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Oricât ar susţine PSD contrariul, rectificarea pe bugetul de stat este negativă, a explicat marţi la Parlament preşedintele PNL Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al partidului său. De asemenea, Orban şi-a exprimat perplexitatea stârnită de faptul că într-o perioadă de creştere economică veniturile la buget au scăzut şi a criticat faptul că Guvernul a "jupuit" companiile de stat.

"PNL a analizat în şedinţa de Birou Executiv rectificarea bugetară şi avem de comunicat următorul punct de vedere: toate minciunile liderilor PSD s-au văzut la această rectificare. Rectificarea pe bugetul de stat este negativă la venituri cu 1,3 miliarde de lei. Este paradoxal că într-o perioadă în care creşterea economică este mai mare decât creşterea economică prognozată, la elaborarea bugetului veniturile statului au scăzut, iar rectificarea este aşa cum am anunţat noi public — rectificare negativă. chiar dacă pe bugetul consolidat rectificarea se bazează pe venituri nefiscale", a declarat Orban, citat de Agerpres.

De asemenea, Ludovic Orban a criticat Guvernul, acuzându-l că a lăsat companiile de stat fără bani de investiţii, mentenanţă etc., riscând viitorul acestora.

"Adică ce a făcut Guvernul ca să îşi crească veniturile? A jupuit toate companiile de stat profitabile, riscând să le pună pe butuci. Guvernul actual a lăsat fără bani de investiţii, fără bani pentru cheltuielile absolut necesare de mentenanţă, de dezvoltare toate companiile de stat, riscând viitorul tuturor acestor companii numai ca să facă rost de bani ca să umple găurile de la buget pe care le-au generat prin cheltuielile nesăbuite pe care le-au construit în acest buget", a arătat liderul PNL.

Potrivit lui Orban, rectificarea bugetară "taie bani de la investiţii" pentru salarii şi pentru ajutoare sociale.

"Sunt tăiate sume importante de bani, este vorba despre 10 miliarde care sunt tăiaţi de la investiţii şi se alocă suplimentar pentru a se putea plăti salariile. Se înregistrează creşteri de bugete la acele ministere care au în plată salarii şi pensii speciale. Cea mai mare creştere, din câte ştiu eu, este la Ministerul de Interne", a susţinut liderul PNL.

Dragnea o ţine pe-a lui

De partea sa, liderul PSD a respins criticile liberalilor şi a continuat să susţină că rectificarea este una pozitivă:

"Rectificarea este pozitivă, este făcută la vedere. Dacă unii au probleme cu aritmetica, este problema lor, dar pe fond sunt mai multe... Nu am înţeles foarte bine: faptul că este o creştere economică este o greşeală? Veniturile încasate efectiv arată la ora asta că sunt venituri în plus şi ăsta este motivul principal pentru care se face o rectificare pozitivă. În general, când sunt bani în plus se face o rectificare pozitivă. Rar sunt Guverne la care plus cu plus dă minus, la noi nu este cazul", a declarat Dragnea, întrebat cum comentează faptul că liberalii susţin că rectificarea bugetară este negativă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne