Orban: "Ţineţi minte ce vă spun, 25% din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în incapacitate de plată!"

Cum unii primari sau şefi de consilii judeţene au mers până la găurirea bugetului cu aplicarea grilelor de salarizare, cam un sfert din unităţile administrativ teritoriale se vor trezi în incapacitate de plată la anul, sau chiar mai devreme, estimează Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Un sfert din unităţile administrativ-teritoriale din ţară vor intra în incapacitate de plată anul viitor, căci unii primari şi preşedinţi de consilii judeţene au aplicat grile de salarizare care au mers până la "găurirea bugetului", a opinat sâmbătă liderul PNL, Ludovic Orban, relatează Hotnews.

"Eu vă spun, anul viitor, ţineţi minte ce vă spun, 25% din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în incapacitate de plată. E posibil să înceapă de anul asta", a afirmat sâmbătă, liderul PNL, citat de News.ro, la Jupiter, la deschiderea Şcolii de Vară a femeilor liberale.

Orban a mai susţinut la întâlnirea cu femeile liberale că PNL are obligaţia să încerce să atragă de partea sa cât mai multe categorii de oameni:

"Partidul Naţional Liberal are obligaţia morală de a începe să gândească pentru societate, să intre într-un dialog constant şi permanent cu oamenii. Sigur, nu o să dialogăm cu toţi oamenii. Sunt categorii de public pe care niciodată nu o să putem să le atragem de partea noastră, sunt pomanagii obişnuiţi, clienţii obişnuiţi ai PSD-ului şi populismelor PSD-ului, pe care foarte greu putem să-i atragem de partea noastră. Dar toate celelalte categorii de cetăţeni trebuie să încercăm să le atragem de partea noastră", a declarat Orban.

În opinia lui Orban, sunt anumite grupuri în care PSD este dominant, însă în unele se poate câştiga chiar pe mâna social-democraţilor care fac greşeli. Un astfel de exemplu ar fi pensionarii, revoltaţi acum şi ei de pensiile speciale.

Un alt segment care poate fi atras spre PNL ar fi "funcţionărimea", mai ales din aparatul de stat şi mai puţin din administraţia locală:

"Şi pentru funcţionărime putem să dăm un mesaj pe care tot ei ni le-au dat: să le arătăm că toate promisiunile de creştere a salariilor din campanie au fost păcăleli. Transferul cotelor de contribuţii de la angajator la angajat este, de fapt, o alba-neagra, hocus-pocus, o şmecherie, în care grosul creşterilor salariale pe salariul brut ale angajaţilor din sectorul public se duce în buzunarul statului şi nu al angajatului. Cred că prin această şmecherie pe care ei au făcut-o putem să atragem foarte mulţi funcţionari de partea noastră.", a declarat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne