Orban: Ştiţi câte vizite a făcut Dragnea în UE? Niciuna. În SUA s-a dus pe post de chelnăr

România trebuie să se bată pentru interesele naţionale, însă, în prezent ţara e condusă de oameni care nici măcar nu ajung la clanţa vreunei cancelarii de la nivelul Uniunii Europene, a transmis preşedintele PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Parteneriatul transatlantic, poziţia noastră de stat al Uniunii Europene, de stat membru al NATO, parteneriatul strategic cu SUA, trebuie să fie în lucrurile fundamentale în politica externă a României, a afirmat joi, în cadrul unui simpozion organizat cu ocazia aniversării a 143 de ani de la înfiinţarea PNL, preşedintele liberalilor Ludovic Orban.

"Sigur că, în acest context, România trebuie să se bată pentru interesele naţionale. Dar cine să se bată pentru interesele naţionale? Nişte oameni care nici măcar nu ajung la clanţa vreunei cancelarii de la nivelul UE? Nişte oameni care sunt consideraţi nişte marginali, nişte indivizi care nu au calitatea să fie primiţi şi să fie ascultaţi. Ştiţi câte vizite a făcut Dragnea în UE? Nu vorbesc de vizita în SUA, care n-a fost în SUA. S-a dus pe post de chelnăr acolo, probabil îşi căuta loc de muncă de chelnăr în Tower Trump. Niciodată! La Fortaleza în Brazilia. Are destinaţii favorite. Probabil în curând o să vizite şi Madagascar sau Costa Rica, destinaţii exotice. Numai că temelia politicii noastre externe este fundamental o temelie euroatlantică", a declarat Orban.

Liderul PNL susţine că liberalii sunt "obligaţi" să câştige "bătălia" contra PSD.

"Una este să fie la putere un Guvern respectat, un Guvern care să permită recunoaşterea şi afirmarea României pe plan internaţional, un Guvern care să aibă forţa să se bată pentru interesele româneşti şi alta este să fie la putere un Guvern care parcă face tot ce poate pentru a-şi închide toate uşile şi pentru a închide şi României toate uşile de la nivelul UE şi SUA. Altfel te poţi bate cu interesele României atunci când, în mod funciar, tu respecţi de fapt valorile fundamentale pe care ţi le cer să le respecţi partenerii noştri. Libertatea, democraţia, respectul faţă de proprietate privată, respectul faţă de egalitatea în faţa legii, domnia legii în mod evident şi tot setul de valori fondatoare ale lumii democratice. Nu trebuie să facem minuni, ci trebuie să fim zi de zi implicaţi în acest proces de deschidere a ochilor românilor, care până acum s-au lăsat minţiţi, s-au lăsat induşi în eroare de tot felul de promisiuni care nu au niciun fel de acoperire", a precizat Orban.

Potrivit şefului PNL, minciuna are picioare scurte şi, din ce în ce mai mulţi români au văzut că, de fapt, PSD a câştigat alegerile bătându-şi joc de ei şi promiţându-le lucruri pe care ei nu le pot realiza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne