Orban, semnal de alarmă: Cererea DNA în cazul Tăriceanu, ţinută la sertar. Există riscul să survină prescrierea

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni într-o conferinţă de presă, că a mandatat grupul liberalilor de la Senat să determine majoritatea PSD-ALDE să finalizeze procedura privind cererea DNA de urmărire penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

“Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în privinţa acestei cereri formulate de justiţie, care este ţinută în sertare de majoritatea guvernamentală, iar responsabilitatea este doar a PSD şi ALDE. Nu înţelegem de ce Popescu Tăriceanu acceptă să stea în spatele zidului construit de majoritatea anti-justiţie, PSD-ALDE, complăcându-se în situaţia de prizonier al majorităţii PSD-ALDE. Ca atare, solicităm finalizarea procedurii, pentru că ştim foarte clar că în rapoartele anuale privind mecanismele de cooperare şi verificare, una dintre recomandările cele mai importante este aceea ca Parlamentul să nu mai facă opreliştea anchetelor care sunt derulate de justiţie, iar exemplul Tăriceanu nu face altceva decât să înrăutăţească percepţia care există la nivel European faţă de România şi să îndepărteze şi mai mult şansa ca România să scape de Mecanismul de Cooperare şi Verificare”, a declarat liderul PNL.

Orban atrage atenţia cu această ocazie asupra pericolului de prescriere a cererii de urmărire penală.

“Vă readuc aminte, cererea de urmărire penală a fost formulată de anul trecut şi am atras atenţia că există riscul ca în cazul în care majoritatea tergiversează această adoptare, să survină prescrierea. Practic, să nu poată să fie realizată toată procedura juridică şi, mai ales, domnul Tăriceanu să poată să parcurgă toată procedura juridică. Din punctul nostru de vedere este o tergiversare care arată complicitatea PSD în împiedicarea justiţiei să îşi finalizeze procedurile legate de domnul Tăriceanu”, avertizează preşedintele PNL.