Orban se ocupă cu rimele: "Nicio sesiune fără moţiune". Pop, Cuc, Carmen Dan şi Mişa, luaţi în vizor

Pe lângă moţiunea de cenzură pe care o va demara, PNL pregăteşte demersuri care vizează fiecare minister în culpă, deşi este foarte greu să găseşti un membru al Executivului care nu are bube în cap în Guvernul Tudose, a transmis şeful liberalilor Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PNL ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Tudose, precum şi a unei moţiuni simple împotriva ministrului Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat luni, după şedinţa Biroului Executiv, preşedintele liberalilor Ludovic Orban.

"Vom depune moţiunea de cenzură, dar o vom depune când vom avea cele mai mari şanse de a obţine maximum de voturi în Parlament împotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fără moţiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal", a declarat Orban, adăugând că are discuţii cu parlamentari ALDE în acest sens, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, PNL ia în calcul şi depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului PSD al Educaţiei, "sindicalistul habarnist pe nume Liviu Pop".

"Se pare că pe furiş, noaptea ca hoţii, a devenit un mod de lucru pentru Guvernul Tudose şi pentru miniştrii Guvernului Tudose. Ministrul Educaţiei, sindicalistul habarnist, pe numele lui Liviu Pop, a operat la fel. Vineri, la ora 22:00, a trimis nişte faxuri în 13 judeţe, prin care a demis 13 inspectori generali şcolari care practic îşi dobândiseră poziţiile respective în urma unor concursuri, organizate de Ministerul Educaţiei, având contracte de management pe perioade de 4 ani de zile. În spatele acestor demiteri se ascunde un lucru care, după opinia mea, nu a fost sesizat, dar pe care noi îl arătam cu degetul", a precizat Orban.

În opinia şefului PNL, aceşti inspectori generali şcolari au fost demişi pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din judeţele respective care le-au solicitat ca la concursurile pentru directori de şcoli să pună toţi PSD-iştii fără pregătire, fără experienţă managerială şi competenţă profesională, să îi pună directori de şcoli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele şcolare.

"PSD urmăreşte ca un fir roşu să-şi pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în poziţiile de directori de şcoli. Cu siguranţă ne gândim (la o moţiune simplă - n.r.)", a subliniat Orban.

De altfel, PNL are în vizor mai mulţi miniştri pentru care va solicita audierea la comisiile parlamentare, între care ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

"Pentru fiecare minister avem demersuri pregătite - ministere care sunt în culpă, deşi este foarte greu să găseşti un ministru care nu are bube în cap în Guvernul Tudose", a susţinut Orban.

La rândul său, deputatul PNL Cristian Buican i-a solicitat premierului Mihai Tudose, în numele PNL, să îl demită pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţă.

"Analizând modul în care Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere gestionează aceste două proiecte (autostrada Moldova şi autostrada Sibiu-Piteşti - n.r.), Biroul Executiv a luat hotărârea să ceară prim-ministrului Tudose demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţă zicem noi, dacă nu reaua-voinţă cu care gestionează cele două proiecte de importanţă naţională.

Prin tergiversarea realizării celor două proiecte şi unirea provinciilor istorice ale României, noi credem că PSD, nu numai în acest mandat, dar de-a lungul timpului, a pus în pericol unitatea României.

Noi credem că aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire trebuia să găsească provinciile româneşti unite prin autostrăzile puse în Master Plan ca fiind prioritare de către PSD, vorbesc aici de autostrada Piteşti-Sibiu şi autostrada Moldovei", a afirmat Buican.

În cazul în care Răzvan Cuc nu va fi demis până la începutul sesiunii parlamentare, PNL va depune moţiune simplă împotriva sa.

"Odată cu începerea sesiunii parlamentare, o să facem uz de toate procedurile parlamentare pentru a-l demite pe ministrul Transporturilor. (...) Dacă nu va fi demis până atunci, PNL va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor", a punctat deputatul Buican.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne