Orban: Salariile vor scădea. E vina exclusivă a Guvernului, Olguţa Vasilescu ar trebui să-şi dea demisia

Salariile nete ale multor categorii de angajaţi vor scădea, iar asta se întâmplă numai şi numai din cauza Guvernului, nu din cauza angajatorilor, aşa cum pretinde ministrul Olguţa Vasilescu, a subliniat liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Salariile nete vor scădea în urma aşa-zisei "Revoluţii Fiscale", motiv pentru care ministrul PSD al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ar trebui să-şi dea demisia, a transmis vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, adăugând că liberalii vor sesiza Avocatul Poporului în legătură cu măsurile luate de Guvern.

"Noi avem o creştere de aproape 6%, această creştere economică trebuie să se simtă în buzunarul cetăţeanului. În mod normal, veniturile ar trebui să crească, pentru că rostul unei creşteri economice este să îmbunătăţească viaţa oamenilor crescându-le veniturile. Or, Guvernul acesta se laudă că nu vor scădea salariile nete şi culmea şi aici mint şi i-aş mai cere lui Olguţa Vasilescu să gândească înainte de a vorbi şi să nu mai încerce să genereze conflicte care nu există între angajatori şi angajaţi.

Dacă vor scădea salariile nete ale multor categorii de angajaţi, vor scădea numai şi numai din cauza Guvernului, pentru că nicio firmă, nicio companie nu are interesul să scadă salariile angajaţilor, mai ales în condiţiile pieţei muncii de astăzi, în care din ce în ce mai multe companii se plâng de absenţa forţei de muncă ce este calificată. Or, interesul companiilor este să-şi menţină forţa de muncă. Drept urmare, dacă vor scădea - şi vor scădea - salariile nete, este vina exclusivă a Guvernului şi doamna Olguţa Vasilescu ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de ministru", a precizat Orban.

Reacţia liderului PNL vine în contextul în care ministrul Olguţa Vasilescu a declarat că salariile nete nu vor scădea odată cu intrarea în vigoare a controversatei măsuri iar, dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, va fi doar vina angajatorului. Detalii aici.