Orban, revoltat: În anul 2017, salariile nu pot fi stabilite de Partidul Comunist condus de Dragnea

În anul 2017, într-o ţară democratică membră a Uniunii Europene, salariile nu pot fi stabilite de Partidul Comunist condus de Liviu Dragnea, ci ele sunt rezultatul unor negocieri libere pe piaţa muncii, a subliniat liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Guvernul Tudose trebuie să renunţe la ideea de a impune stabilirea salariilor în mediul privat, altfel PNL va merge la Curtea Constituţională, a avertizat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele liberalilor Ludovic Orban.

"Nu îndrăzniţi să veniţi cu o astfel de reglementare comunistă prin care să încercaţi să impuneţi stabilirea salariilor în sectorul privat. Vă veţi plasa în afara Constituţiei României şi în afara reglementărilor Uniunii Europene şi vă garantez că PNL va ataca la Curtea Constituţională orice tentativă de a încălca principiile pieţei muncii, principiile unei economii libere de piaţă. Am auzit nişte declaraţii ale ministrului Finanţelor în care am avut senzaţia că trăiesc în urmă cu 30-40 de ani, în care ministrul Finanţelor declara că îi obligă pe angajatori să păstreze salariul net, să stabilească care este salariul. (...)

Domnul Mişa, cu domnul Tudose şi cu domnul Dragnea trebuie să se trezească la realitate şi să-şi aducă aminte că suntem în anul 2017, într-o ţară democratică, membră a Uniunii Europene, în care salariile nu sunt stabilite de Partidul Comunist condus de Dragnea, ci se stabilesc prin negocieri libere pe piaţa muncii", le-a transmis Orban guvernanţilor, potrivit Agerpres.

Mai mult, liderul PNL a somat Guvernul să renunţe şi la ideea de a transfera cotele de contribuţie de la angajator la angajat.

"Somez public Guvernul să renunţe la hocus-pocusul fiscal, prin care vrea să transfere cotele de contribuţie plătite de angajator către angajat. Această măsură nu are absolut niciun fel de fundament şi niciun fel de motivaţie. (...) Vor înregistra câştiguri la venituri, fondul de pensii, fondul de sănătate, fondul de şomaj. Angajatul, dintr-o creştere de 25 la sută, va rămâne cu o creştere mai mică de 4 la sută. Aceasta va fi creşterea în sistemul public. Dacă rămâne actualul sistem de impozitare, salariile nete în sectorul public pot să scadă. În sectorul privat, situaţia este absolut dramatică", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne