Orban: PSD vrea să pună mâna pe Banca Naţională

PSD vrea să pună mâna pe Banca Naţională a României care, sub conducerea guvernatorului Mugur Isărescu, nu vrea să asculte comenzile politice, a avertizat liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Într-un interviu acordat luni seara Realitatea TV, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a respins ferm "atacurile" declanşate de PSD împotriva Băncii Naţionale a României.

"Absolut mizerabile (atacurile la adresa BNR - n.r). Ei urmăresc două lucruri: să pună mâna pe Banca Naţională când expiră mandatul guvernatorului Isărescu, care nu este subordonat lor şi menţine o linie de politică a Băncii Naţionale în care nu vrea să asculte comenzile. Şi al doilea obiectiv: vor să dea vina pe Banca Naţională pentru toate derapajele economice provocate de actul de guvernare, pentru creşterea inflaţiei, pentru creşterea dobânzilor ş.a.m.d. (Cei de la BNR - n.r.) au echilibrat cât de cât, pentru că s-ar fi prăbuşit leul în raport cu euro la presiunea uriaşă generată de deficitul comercial şi de toate celelalte măsuri aberante care sunt generate de ei. Resping categoric aceste atacuri împotriva Băncii Naţionale", a declarat Orban, citat de Agerpres.

În opinia liderului PNL, actuala guvernare este "o catastrofă".

"Guvernarea asta este o catastrofă şi se vede în toate datele economice. La ora actuală, au dinamitat spitalele. Sănătatea populaţiei este în pericol, pentru că în spitale este o furie generalizată, au ajuns să se certe între ei. Uitaţi-vă ce au făcut în mediul universitar. Pentru prima oară, după o lungă perioadă de timp, i-au pus cap în cap pe rectorii, pe profesorii şi pe studenţii de la universităţi, călcând în picioare orice fel de echilibru în ceea ce priveşte cifra de şcolarizare prin hotărârea de guvern pentru învăţământul superior", a precizat Orban.