Orban: PSD se ridică după knockout şi loveşte mişeleşte sub centură, ca un derbedeu cu apucături de interlop

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă să înţeleagă că nu are scăpare, trebuie să implementeze toate recomandările GRECO, ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene, a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Aşa cum ne aşteptam, atitudinea PSD de după alegerile din 26 mai, când a încercat să dea impresia publică a unei revizuiri a abordării legate de justiţie, de luptă anticorupţie şi de funcţionarea statutului de drept, nu a fost altceva decât simulacru jenant menit să oprească excluderea PSD din familia socialiştilor europeni.

Practic, PSD este partidul care, după ce a fost făcut knockout, se ridică, loveşte mişeleşte sub centură, ca un derbedeu care nu-şi poate reprima apucăturile de interlop. Premierul Vasilica Viorica Dăncilă se comportă ca şi cum este pilotată în continuare de Liviu Dragnea şi grupul său de infractori, care domină decizia la nivelul PSD. Aceeaşi atitudine, aceleaşi metehne, aceleaşi obiective ilegitime pentru protejarea celor certaţi cu legea", a declarat Orban.

Liderul PNL aminteşte că preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege pentru implementarea tuturor recomandărilor GRECO, ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene.

"Nu i s-a cerut o ordonanţă de urgenţă, ci ca actualul premier şi preşedinte al PSD, adică ceea ce ar trebui să se numească şef al majorităţii parlamentare, să asume politic remedierea erorilor legislative din domeniul justiţiei. Adică să-şi corecteze mizeriile pe care PSD le-a generat, inclusiv prin desfiinţarea acestei Secţii Speciale devenită o Secţie de Miliţie Politică împotriva magistraţilor.

Acest lucru este posibil printr-un proiect de lege transmis de către Guvern Parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Îi transmit premierului Vasilica Viorica Dăncilă un lucru simplu, pe care îl înţelege orice român capabil să scrie şi să citească: NU aveţi cale de scăpare în acest moment! Toate instituţiile europene şi forurile de experţi recunoscute la nivel internaţional spun acelaşi lucru, la unison. Legile Justiţiei trebuie corectate pentru că încalcă principiile şi valorile europene referitoare la funcţionarea statului de drept", a afirmat Orban.

Potrivit şefului PNL, orice altă abordare, orice justificări inventate pentru a nu da curs acestei solicitări, nu face decât să aşeze Guvernul României pe o poziţia anti-europeană, anti-occidentală, împotriva intereselor generale ale românilor care trebuie să se bucure de toate beneficiile apartenenţei ţării noastre la Uniunea Europeană.

"Totodată, premierul Dăncilă trebuie să anunţe public susţinerea Guvernului pentru candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European şi să renunţe la această atitudine represivă de tip bolşevic împotriva unui cetăţean român. Acesta ar reprezenta un prim semnal de normalitate şi de abandonare a agendei PSD în favoarea infractorilor.

Avertizez PSD că are zilele numărate şi va fi trimis de români cât de curând la coşul de gunoi al istoriei, dacă nu renunţă la această agendă. Partidul Naţional Liberal are angajamentul ca imediat după preluarea puterii să alinieze legislaţia din domeniul justiţiei la standardele europene, în acord cu recomandările instituţiilor internaţionale, astfel încât România să finalizeze Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi să devină un stat membru pe deplin integrat în Uniunea Europeană", a conchis Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne