Orban: Prestaţie în băşcălie! Toader şi Carmen Dan au făcut de râs România în Parlamentul European

Preşedintele PNL Ludovic Orban a criticat dur prestaţia miniştrilor Carmen Dan şi Tudorel Toader la audierilor Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Miniştrii Carmen Dan şi Tudorel Toader şi-au dat măsura imposturii, ipocriziei şi incompetenţei în Parlamentul European, în cadrul audierilor din Comisia LIBE, unde au fost puşi la colţ de europarlamentarii din toate grupurile politice pentru atacul asupra statului de drept, a transmis miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, liderul PNL Ludovic Orban.

"Audierea celor doi miniştri a arătat imensa problemă de credibilitate pe care o are actualul Guvern la nivelul Uniunii Europene. Tudorel Toader a refuzat să-şi ia angajamentul de a nu iniţia alte modificări asupra legislaţiei din domeniul Justiţiei şi din domeniul penal fără a avea în prealabil avizul Comisiei de la Veneţia, după ce i s-a solicitat în mod expres acest lucru. Mai mult, nu a explicat în niciun fel poziţia sa asupra Raportului MCV, preferând în schimb să mintă în mod ordinar asupra implementării recomandărilor Comisiei de la Veneţia în legislaţia românească", a declarat Orban.

În opinia liderului PNL, prestaţia de astăzi a ministrului Justiţiei va produce grave prejudicii României la nivelul Uniunii Europene, care vor fi cu atât mai mari în condiţiile deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului UE.

"Carmen Dan a anunţat, în mod halucinant, că România refuză să facă următorii paşi pentru aderarea la Spaţiul Schengen, respectiv de a cere evaluarea privind corectitudinea aplicării acquis-ului comunitar. Practic, Guvernul României anunţă de la sine putere blocarea procesului de aderare la Schengen, 'în acest moment sau pe viitor'. Pentru ca impostura şi ipocrizia să fie deplină, ministrul de Interne a susţinut că România îşi propune ridicarea MCV, în vreme ce ministrul Justiţiei nu a suflat o vorbă, aceasta în condiţiile în care Guvernul şi majoritatea PSD-ALDE nu doar că nu au respectat niciuna dintre recomandările ultimului Raport MCV, dar au acţionat vădit exact împotriva acestora!", a precizat Orban.

Potrivit şefului PNL, europarlamentarii PPE au insistat ca actualul Guvern să oprească orice modificări asupra Legilor Justiţiei, Codului Penal şi Codului de Procedură Penală făcute fără avizul Comisiei de la Veneţia şi să respecte întocmai recomandările formulate până la acest moment.

"Singura cale pe care România trebuie să o urmeze pentru a fi respectată în Uniunea Europeană, pentru a putea ridica Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi pentru a adera la Spaţiul Schengen este aceea ca aceşti politruci care sunt trimişi să reprezinte ţara la Bruxelles să înţeleagă că nu pot minţi oficialii europeni şi trebuie să respecte întocmai şi în totalitate recomandările Comisiei de la Veneţia, ale Comisiei Europene prin Raportul MCV şi ale Parlamentului European din Rezoluţia adoptată în noiembrie 2018. În caz contrar, România va deveni tot mai marginalizată în Uniunea Europeană şi va fi privată de şansa de a fructifica beneficiile apartenenţei la UE, cu riscul de a-i fi blocate sau reduse fonduri necesare dezvoltării şi echilibrării bunăstării la nivelul celorlalte statelor membre", a conchis Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne