Orban: PNL e deschis la discuţii privind stabilirea de candidaţi unici pentru primăriile de sector

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, vineri, cu privire la stabilirea unor candidaţi comuni la primăriile de sector, că PNL este umăr la umăr cu PSD în preferinţele bucureştenilor şi că liberalii sunt “deschişi la discuţii” cu alte partide.

“Noi am luat decizia de a-l susţine pe Nicuşor Dan, candidat la Primăria Generală a Capitalei. Care va fi formula politică, asta nu o putem şti decât după ce vom purta discuţii cu eventuale alte formaţiuni politice care vor lua decizia de a-i susţine candidatura lui Nicuşor Dan. În ceea ce ne priveşte pe noi, noi am luat decizia, singurul lucru pe care l-am stabilit clar cu Nicuşor Dan este un parteneriat solid, bazat pe soluţii pentru problemele Bucureştiului şi bazat, clar, pe o colaborare şi un dialog onest, care să ducă, cu adevărat, la victoria din alegerile din iunie şi la rezolvarea marilor probleme cu care se confruntă Capitala României”, a afirmat Orban după reuniunea Biroului Politic al PNL.

De asemenea, întrebat dacă susţine ideea unei alianţe şi a candidaţilor comuni şi la primăriile de sector, Ludovic Orban a precizat că “o să fie posibile variate, în funcţie de ce decizii se iau în viitor”.

“Ştiţi că am făcut sondajul de opinie, PNL este peste 30% în Bucureşti. Suntem umăr la umăr cu PSD. Avem capacitatea de a câştiga cu candidaţii măsuraţi pe PNL în patru Sectoare şi în încă un Sector, cea mai dificilă situaţie fiind la Sectorul 3, după cum bine se ştie. Sigur că noi suntem deschişi la discuţii, sigur că ne dorim victoria pe toate fronturile şi de asemenea, ne dorim să susţinem candidaţi puternici, candidaţi care să ne confere garanţia că au capacitatea de a câştiga şi mai ales, că au capacitatea de a schimba în bine administraţia Bucureştiului şi administraţia Sectoarelor”, a adăugat liberalul.

Reamintim că Ludovic Orban a declarat, vineri, după şedinţa conducerii partidului, că liderii liberali au votat în unanimitate atât susţinerea lui Nicuşor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei cât şi susţinerea premierului desemnat Florin Cîţu, a listei de Guvern şi a programului de guvernare.

“Am convocat reuniunea Biroului Politic al PNL, având pe ordinea de zi două puncte importante. La primul punct am dezbătut propunerea de susţinere a lui Nicuşor Dan, candidat la Primăria Generală a Capitalei. Şi al doilea punct a fost prezentarea de către premierul desemnat Florin Cîţu a listei Guvernului şi a programului de guvernare. La primul punct, PNL a votat în unanimitate susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la funcţia de Primar General al Capitalei. De asemenea, tot în unanimitate, am hotărât susţinerea premierului desemnat şi a listei Guvernului şi a programului de guvernare”, a explicat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne