Orban o somează din nou pe Dăncilă: Să o retragă pe Plumb. Nu are şanse să treacă de votul Comisiei de specialitate

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a somat-o din nou, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, pe premierul Viorica Dăncilă să o retragă pe Rovana Plumb din cursa pentru funcţia de comisar european pe Transporturi.

"Revin cu o somaţie adresată încă premierului Dăncilă, să retragă candidatul pentru funcţia de comisar european. Şansele candidatului propus în mod ilegal de premierul Dăncilă, împotriva prevederilor legii 373, este un candidat care nu are şanse să treacă de votul Comisiei de specialitate", a declarat Orban.

Potrivit liderului PNL, acest lucru este evident pentru orice om care cunoaşte cât de cât poziţionarea grupurilor politice la nivelul Parlamentului European şi mai ales, exigenţele care există la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul Parlamentului European privitor la criteriile de integritate şi de competenţă necesare pentru validarea candidaturii unui comisar european.

"Suntem în ceasul al doisprezecelea, încă poate fi evitată ruşinea ca un candidat român pentru funcţia de comisar european să fie respins de Parlamentul European. O somez pe Dăncilă să ia această decizie, iar în cazul în care nu va lua această decizie, să ştie că va purta, Dăncilă, în calitate de preşedinte al PSD şi de premier, singură, răspunderea acestui eşec major în desemnarea comisarului european, care să reprezinte România", a transmis Orban.

Reamintim că includerea Rovanei Plumb pe lista nominalizărilor pentru funcţia de comisar european a stârnit reacţii dure pe scena politică românească din partea opoziţiei, care a pus în discuţie competenţa şi integritatea liderului PSD. Mai exact, Rovana Plumb a fost unul dintre personajele centrale în dosarul Belina, scăpând însă de anchetă după ce, în 2017, colegii săi deputaţi au respins cererea DNA vizând urmărirea sa penală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne