Orban: Nu vom purta nicio negociere cu PSD pentru formarea noului Guvern. Vrem anticipate

Liberalii şi-ar dori să ajungem la alegeri anticipate şi ulterior să se instaleze la Palatul Victoriei, a dat semnalul liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PNL nu va purta nicio negociere cu PSD pentru formarea noului Guvern şi nici nu va vota în Parlament un eventual Cabinet din care ar face parte social-democraţii, a dat asigurări joi, după şedinţa Biroului Politic Executiv, noul preşedinte al liberalilor Ludovic Orban.

"Nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului Guvern cu PSD. Excludem orice fel de discuţie cu cei care şi-au bătut joc de România. Dacă vom ajunge în situaţia de a vota, vom vota împotriva oricărei formule de Guvern care va conţine PSD în ea. Consultăm organizaţiile judeţene cu referire la posibilii parteneri care ar putea să ne ajute într-o eventuală majoritate parlamentară. Consultăm organizaţiile privitor la situaţia de a formula sau de a nu formula o propunere de premier, consultarea făcându-se în mod evident condiţionată de capacitatea de a putea gestiona prin negocieri realizarea unei majorităţi parlamentare", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Şeful PNL susţine că partidul său este pregătit, în orice moment, să îşi asume răspunderea guvernării, însă vrea să intre "pe uşa din faţă, fără compromisuri".

"Vrem să intrăm la guvernare pe uşa din faţă, fără compromisuri, având în spate o majoritate parlamentară solidă şi stabilă, iar din discuţiile pe care le-am purtat şi care vor fi dezbătute şi în organizaţii formula preferată de colegii mei este formula anticipatelor, deoarece actuala configuraţie parlamentară este extrem de defavorabilă construcţiei unei majorităţi parlamentare", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne