Orban: Nu putem da OUG ca să-i găsim Olguţei Vasilescu loc de muncă

Nu mai sperăm la niciun fel de candidat serios la vreun portofoliu ministerial după cei 71 de habarnişti cu care a populat conducerea ministerelor în ultimii doi ani şi ceva actuala guvernare, susţine Ludovic Orban, care critică încăpăţânarea PSD-ului de a o numi pe Olguţa Vasilescu ministru cu orice preţ.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a criticat joi, obstinaţia PSD-ului de a o propune din nou şi din nou pe Olguţa Vasilescu la şefia ministerului Dezvoltării Regionale fără să ţină cont de refuzurile preşedintelui Iohannis. Totodată, Orban şi-a exprimat indignarea faţă de intenţia PSD de a da o ordonanţă de urgenţă pentru ca Vasilescu să devină ministru chiar şi fără acordul şefului statului.

"Nu ştiu de a fost nevoie să fie retrimisă propunerea, în condiţiile în care preşedintele Iohannis a refuzat numirea doamnei Vasilescu. Să vină cu alţi candidaţi. Am mai spus o dată. Am auzit o declaraţie că Guvernul vrea să dea OUG ca să o pună pe Olguţa Vasilescu ministru. Cred că guvernarea prin acte normative cu dedicare personală trebuie să înceteze. Nu putem da acte normative ca să-i găsim un loc de muncă Olguţei Vasilescu. Cum ar arăta OUG pentru găsirea unui loc de muncă pentru Olguţa Vasilescu. Trebuie să înţeleagă că trebuie să vină cu altă propunere, de preferinţă cu un om care să aibă expertiză în domeniu, care să cunoască cu adevărat problematică şi care să aibă capacitatea să rezolve problemele grave care există în domeniul de activitate", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă în opinia lui, Olguţa Vasilescu ar fi singurul ministru care nu are experienţă în domeniul pe care îl conduce, Orban a răspuns:

"În cazul de faţă preşedintele a folosit acest argument, deci acest argument chiar funcţionează în domeniu. Asta e o încăpăţânare a PSD-ului. Chiar nu găseşte PSD alţi candidaţi? Sigur, nu mai sperăm la niciun fel de candidat serios la vreun portofoliu ministerial după cei 71 de habarnişti cu care a populat conducerea ministerelor în ultimii doi ani şi ceva actuala guvernare. Să caute alt candidat şi, de preferinţă, premierul să îl şi consulte pe preşedinte înainte de a formula o propunere privitor la acest candidat şi la condiţiile pe care trebuie să se îndeplinească acest candidat", a declarat Orban.

Reamintim că preşedintele Iohannis a respins din nou astăzi propunerea PSD-ului de a o numi ministru al Dezvoltării pe Olguţa Vasilescu. Indignată, social-democrata a anunţat că îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu, susţinând că avem de a face cu "ură personală" faţă de ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne