Orban: Noul Guvern are şanse mai mari de a trece decât a avut moţiunea de cenzură

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, înaintea şedinţei Biroului Executiv al partidului său, că este optimist că noul Guvern nu va pica la vot în Parlament şi a opinat că şansa ca "viitorul Guvern să fie învestit este mai mare decât şansele pe care le-a avut moţiunea de cenzură".

"Comunicăm permanent, au fost şi declaraţii publice care au fost făcute care arată o disponibilitate de susţinere a unei formule de Guvern, fie PNL, fie în jurul PNL. Vom vedea când se vor materializa discuţiile. Suntem optimişti, avem încredere, vom purta discuţii şi negocieri cu toţi posibilii parteneri astfel încât să-i convingem de necesitatea de a susţine un Guvern, pentru că România are nevoie ca de aer de Guvern, de un Guvern legitimat prin vot şi de un Guvern care să se apuce de treabă", a afirmat Orban înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL.

În plus, liderul PNL a precizat că poziţia partidului său "rămâne foarte clară", o poziţie favorabilă formării unui Guvern "normal, european", alcătuit din "15, maxim 16 ministere".

"Aş prefera să nu dau declaraţii acum, din nou, să aşteptăm primul pas, care înseamnă decizia preşedintelui, ulterior, negocierile cu partenerii şi ulterior vă vom prezenta şi formula de Guvern şi candidaţii pentru funcţiile de miniştri. Vom da aceste declaraţii în momentul în care vom avea un acord din partea tuturor partenerilor, dar poziţia noastră rămâne foarte clară, pentru un Guvern normal, european, un Guvern de 15, maxim 16 ministere care, într-adevăr, să gestioneze principalele domenii de activitate într-un mod unitar, într-un mod coerent şi care să nu mai distribuie atribuţiile şi competenţele către o pleiadă de entităţi care nu au capacitatea de a se coordona, de a colabora şi de a genera politici unitare", a adăugat Orban.

Întrebat dacă a purtat discuţii şi cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, liderul PNL a subliniat că este "normal" să discute cu guvernatorul cu privire "situaţia economică şi la evaluările care există la nivelul BNR, privind toate aspectele economice şi nu numai".

"Vă readuc aminte că primul partid politic care a luat decizia în Biroul Politic Naţional de a susţine candidatura domnului Isărescu, pentru un nou mandat de guvernator, a fost Partidul Naţional Liberal, dar nu ăsta este motivul. Practic, eu am colaborat cu domnul guvernator din 1999, când domnul guvernator a fost premierul Guvernului. În ultimul an de mandat al preşedintelui Constantinescu, am fost preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în Guvernul Isărescu şi avem o colaborare foarte bună din momentul respectiv până astăzi şi care va fi probabil şi mai bună de acum înainte", a mai susţinut liderul PNL.

Nu în ultimul rând, cu privire la faptul dacă USR va intra la guvernare sau dacă va susţine un guvern PNL, Orban a declarat că "nu avem un calendar public de întâlniri, dar vom avea discuţii în toată perioada care va urma cu partenerii noştri cu care am colaborat atât de bine în cadrul procedurii moţiunii de cenzură".

"Partidul Naţional Liberal are ca principal obiectiv creşterea veniturilor românilor, o creştere care să se bazeze pe o economie în dezvoltare, care să aibă la bază motoare de creştere sustenabile, cum ar fi investiţiile, inovarea, cercetarea, absorbţia fondurilor europene, creşterea productivităţii, creşterea competitivităţii companiilor româneşti, susţinerea iniţiativelor economice individuale atât ale investitorilor români cât şi o relaţie cât se poate de normală şi de principială cu orice investitor străin care doreşte să investească în România", a conchis preşedintele PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne